Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

11. joulukuuta 2017

Ensi vuoden suuret suunnitelmat

Mä tykkään miettiä tulevaa moneen kertaan etukäteen ja suunnitella esimerkiksi vaikka erilaisia tapahtumia, mihin ponien kanssa olisi mukavaa lähteä. Siitä syystä, hyvin alustavana ensi vuoden suunnitelmat, olkaa hyvä!

Näyttelykausi starttaa tuttuun tapaan helmikuussa ystävänpäivän tienoilla. Tosin näyttelyreissut helmikuussa on aina hiukan extremeä, joten nyt riippuu ihan tuomarista lähdenkö ponien kanssa  kuun puolenvälin jälkeen Vaskiolle. Matka ei olisi pitkä, reipas tunti kopin kanssa, mutta hytistely ulkona monen tunnin ajan pistää aina miettimään että viitsiikö lähteä. Jos sama meno jatkuu kuin aikasempina vuosina, niin siellä ollaan toppatakkiin kietoutuneena.. :-D

18.2. Isla Vaskiolla ekoissa rotunäyttelyissä.
@ Laura Taimioja
Toukokuussa Minos lähtee ystävälle ratsukoulutukseen, jonka aikana ruunasta ei ole tarkoitus tulla valmista ratsua. Hiukan opiskella sitäkin puolta kerran pari viikossa, ja toiset kerran tai pari viikossa liikkua ajaen. Minoksen on tarkoitus olla ratsukoulutuksessa kuutisen viikkoa.
Toukokuussa minä lähden myös viiden viikon ratsastus"lomalleni" Islantiin (töihin sinne siis ollaan menossa, mutta varsinaista lomaahan tuo on normityöhön verrattuna!).
Kesäkuussa Minos palailee kotiin, ja olen jo suunnitellut, että ruunan hakureissulla nappaan Islan myös kyytiin, ja poiketaan Yyterin hiekkarannoilla uimassa! Täytyy toivoa lämmintä alkukesää!

Koska rotuyhdistys ei ole vielä julkaissut ensi vuoden näyttelykalenteria, en osaa näyttelysuunnitelmista sanoa vielä oikeastaan juuri mitään. Takaraivossa kutkuttaa kuitenkin idea lähteä poni(e)n kanssa taas pohjanmaalle näyttelyturneelle! Matkaseuraakin on jo hiukan pehmitelty mukaan, viimekesäinen reissu oli niin hauska, joten miksei :-)

Minos Yyterillä uimassa <3
@ Tuulia Nelimarkka
Ensi vuoden syksy on suunnitelmalistan kärjessä, koska syksyllä on aina Laatuponikisat!
Minos olisi tarkoitus esittää ajaen, joten koko vuosi ajetaan laatarit takaraivossa, ja toivon mukaan pyörähdetään edes silloin tällöin aitojen sisäpuolella, eikä aina mennä puksuteta hiekkateitä.
En ole tainnut blogin puolelle asiasta mainita, että singahdin Minoksen kärryiltä suoraan maahan lokakuun puolella? Kummallekaan ei käynyt mitään, ruunakin antoi hetken sänkkärillä ravattuaan kiinni ja mulla koki kovimman kolauksen ihan pränikkä takki, joka oli tietty mahalaskun jälkeen aivan kurassa. Monta kertaa olen tuotakin nauraa räkättänyt vedet silmissä, joten ensi vuoden suunnitelmalistalle voitaneen lisätä myös kohta pysy kärryillä!

2v Minos syksyllä 2016 Aulangolla Laatuponikisassa.
© Marjut M.
Isla olisi myös tarkoitus pakata Laatuponeihin mukaan, joten niiltä tiimoilta on vuoden aikana käytävä kerran tai pari maneesilla irtohyppäämässä. Islan alkuvuoden suunnitelmiin kuuluu myös reissu Turkuun ja vielä kerran hiekkaröntgeniin - viikko sitten otetuissa kuvissa paljastui, että hiekkaa on edelleen mutta sitä on hyvin myös lähtenyt jo pois. Tänään alkaa kahden viikon psylliumkuuri, sen jälkeen ollaan viikon verran tauolla ja taas syödään kaksi viikkoa kuuria. Hoitava eläinlääkärimme sanoi, että tuon kokoiselle ponille on hyvä jos saa syötettyä 30-40grammaa jauhetta. Isla vetää helposti tuon 40g ja uskon että isompikin satsi menisi helposti. Tamma upottaa koko turpansa puuroon ja ryystää sitä ihan onnessaan :-)

Mitäs vielä?! Islan ajokoulutus olisi tarkoitus aloittaa kaksivuotissyksyllä, samoihin aikoihin kuin Minoksella aikoinaan.

Suuret suunnitelmat siis lyhyesti;

  • Minoksen ratsukoulutus
  • Pohjanmaan yön yli rotunäyttelyreissu
  • Laatuponikisat! Minoksella ajaen ja Isla estekujaan loikkimaan
  • Islan ajokoulutus/sen aloitus
Tärkeimpänä kuitenkin suuri toive ja suunnitelma pysyä koko lauma terveenä. Muulla ei sitten väliä olekaan :-)


Ei kommentteja

Lähetä kommentti