Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

6. joulukuuta 2017

Islanti kutsuu!

Syyskuussa näin ihan huikean mahdollisuuden Facebookissa - hevostallille Islantiin etsittiin työntekijää, ratsastaa saisi niin paljon kuin peppu kestää.

Yleensä tälläisille "työkeikoille" vähimmäisaika olla on pari, kolme kuukautta. Aika mahdoton aika olla pois kotoa toisessa maassa, kun takataskusta löytyy vakityöpaikka ja muutamat lemmikit. Päätin kuitenkin laittaa omistajalle yksityisviestiä ja kysyä että minkälaisia mahdollisuuksia mulla olisi töihin sinne lähteä.
Kyseinen talli on suomalaisomistuksessa, tai omistaja on ilmeisesti suomenruotsalainen, joten kysymysten tekeminen kävi helposti. Multa luontuu englanti aika kivuttomasti, mutta toisinaan tarvitsee joitain sanoja hakea.


Omistaja kertoi, että kaksi viikkoa on liian lyhyt aika olla töissä, siinä ajassa ei ihan vielä ehkä opi kaikkia hevosia tai tallin ja perheen tapoja. Kerroin, että voin olla yhteen putkeen Islannissa viisi viikkoa, kesäloman ajan siis. Töistä vielä tsekkaus, että onnistuuhan heti toukokuusta ottaa viisi viikkoa putkeen kesälomaa, ja asia oli lyöty lukkoon!

Eilen kun tilille pamahti veronpalautukset, ostin lentoliput ihanaan Islantiin. Meno on 7.5.2018 ja paluu takaisin 10.6.2018. En malttaisi odottaa!! Olin niin innoissani ostamassa lippuja, että menolipun otin vahingossa aamulle, kun se piti ottaa vasta iltapäivälle. Nyt mun tarvitsee odottaa Keflavikin lentokentällä rapiat 7h että tilan omistaja tulee mut sieltä hakemaan. No, on noilla kentillä ennenkin tullut aikaa vietettyä, joten eiköhän tuo mene ihan kivuttomasti!

Tallilla on muistaakseni 26 hevosta, mukana on tietysti nuoria ja siitostammoja, joilla ei ratsasteta, mutta ratsastamaan kyllä pääsee! Sanomattakin on varmaan selvää, että olen mielettömän innoissani tästä?!Tämäkään reissu ei olisi onnistunut ilman ihanaa perhettä ja ystäviä - koirani Capo menee isälleni tuoksi ajaksi hoitoon, Isla jää kotitallille ja laidunlomalle ja Minos lähtee parin tunnin päähän ratsukoulutukseen. Islan lomailu ei haittaa, mutta Minokselle viiden viikon kesäloma olisi ehkä turhan pitkä. Tuppaa tuo vatsanseutu kasvamaan muutenkin... :-D

6 kommenttia

 1. Vau, kuulostaa mahtavalta! Mitä varsinaisia töitä siellä teet? Ihan tavallista tallihommaako?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääosin ratsastusta :)
   Mä en kyllä malta odottaa! Tulee varmasti upea kokemus :)

   Poista
 2. Kuulostaa kyllä todella mahtavalta, onneksi pääset lähtemään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, onnea on ihana tukiverkosto! Ei voi olla kuin kiitollinen :)

   Poista
 3. Aprillipilasta käytäntöön, mahtavaa! :)

  VastaaPoista