Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

21. helmikuuta 2017

Shetlanninponien rotunäyttely, Vaskio 18.2.

Kauan odotettu ja paljon pelätty päivä takanapäin! Nyt vasta kirjoittelen kuvien kanssa :-)

Vaskiolla oli meidän kauden ensimmäiset näyttelyt, mukaan traileriin pakattiin lauantaiaamuna Minos ja Minoksen perässä traileriin asteli reippaasti kuin vanha tekijä Isla. Hienosti sujui matkustaminen, on mulla vaan oikeasti tosi fiksut nuoret! Vaikka mielettömän herkkiä molemmat ovatkin, ovat ne samalla ihan äärettömän fiksuja.

Minoksen olin antanut ihanalle Marjutille esitettäväksi, koska nuoret ponini olisivat olleet peräkkäisissä kehissä. Stressasin ja jännitin Islan kehää ihan mielettömästi, joten tällä tavoin saatoin rauhoittua Islaan täysillä. Minos oli siis kehässä ensin, jonka jälkeen olisi pitänyt nopeasti vaihtaa poni Islaan.

1vuotiaat tammavarsat.
Marjut esitti mun nuoren villikon hienosti - Minos oli luokkavoittaja ja sai IIp. Tuomari kirjoitti kuitenkin ruunasta kivan arvostelun, joten olen tähän oikein tyytyväinen! Eikä Minos edes sikaillut kovin paljoa Marjutin kanssa, joten Marjut suostuu tämän "pikku-Salaman" narun jatkoksi ehkä tulevaisuudessakin, jos tarvis?! ;-)

Taimiojan Laura nappasi taas niin kivoja kuvia, tässä yksi lempikuva Minoksesta ikinä!
Minoksen luokan jälkeen mentiin Islan kanssa kehään viiden muun vuotiaan tammavarsan kanssa. Melkoisen iso luokka siis! Isla oli luokan viimeisenä, mutta tosi kauniisti odoteltiin omaa vuoroa. Rakenteen näyttäminen sujui hienosti, kuin myös liikkeiden näyttäminen. Voi että mä olen niiin ylpeä näistä!

Hetki käveltiin kaikki kuusi varsaa kehää ympäri, ja Isla nostettiin lopulta toiseksi. Sijoitus siis 2/6 ja Ip!! Meni siis tosi hienosti!

Paljon kehuja reippaalle varsalle! 
Islan kehän jälkeen juoksin kehässä vielä neljän vieraan ponin kanssa - tuloksena kolme luokkavoittoa ja kolme ykköspalkintoa.
12 tunnin näyttelypäivä sujui hienosti, Isla pääsi reissusta kotiin palattuamme suoraan karsinaan, kun Minos pääsi kaverien kanssa vielä muutamaksi tunniksi ulos. Meinasi tammavarsalla tulla hätä isoveljen perään, mutta pian Islakin rauhoittui torkkumaan. Rankkaa! Minoskin oli ollut juuri sen näköinen, että ihana oma sänky, kun oli illasta sisälle karsinaan päässyt.

Loppuun vielä arvostelut, tuomarina siis ruotsalainen Inga-Lill Hoveklint-Hyttring.

Minos, IIp., luokkavoitto
Valack av qod rastyp. Vackert huvud välansatt hals välliggande bog o bra kors. Välbenad från sidan. Något in tåad v. fram annars korrekt. Energisk trav med bra påskjut.
Taktmässig och vägvinnande skritt.

Hyvää rotutyyppiä oleva ruuna. Kaunis pää, hyvin asettunut kaula, hyvä lapa ja hyvä lanne. Hyvä luusto. Vähän suppu vas. etunen muuten korrekti. Energinen ravi jossa hyvä työnto. Tahdikas ja matkaavoittava käynti.
Isla, Ip., sij. 2/6
Feminint sto mycket bra rastyp. Bra resning, vackert huvud, välformad hals. Välliggande bog, rastypiskt kors. Välbenad från sidan. Något tät, något tåvid h. tram annars korrekt.
Lätt o ledig skritt.
Lätt o energisk men kort trav.

Feminiininen tamma oikein hyvää rotutyyppiä. Hyvä ryhti, kaunis pää, hyvänmuotoinen kaula. Hyvin asettunut lapa, rotutyypillinen lanne. Hyvä luusto. Vähän tiivis, vähän haja oik. etunen muuten korrekti. Kevyt ja sujuva käynti. Kevyt ja energinen mutta lyhyt ravi.


Mä en Islan kanssa käynyt ulkona kuvauttamassa sitä, kun se oli jo niiin kuitti siinä kohtaa, kun olisin kerennyt sen kanssa sinne mennä. Rankkaa puuhaa!
Kiitos vielä Marjutille kuskina toimimisesta!
Laura Taimiojan käsialaa ovat kuvat, valtavan suuret kiitokset kuvista siis sinne suuntaan - hienosta päivästä taas valtavan kivoja muistoja kuvien muodossa!


10 kommenttia

 1. Ihania karvapalloja! Onnittelut jälleen kerran hyvästä näyttelymenestyksestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nä on ihania karvapalloja tähän aikaan vuodesta! :D Kiitos! Nyt on pitkät 3kk odotettavana ennen seuraavaa näyttelyä..!

   Poista
 2. Onnittelut! Niin ihana toi Minoksen pääkuva! <3 Ja Isla pikkuinen niin söpö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Se on joo hirmuisen ihana kuva!! Isla on mielettömän söpö elukka mustakin :-D

   Poista
 3. Hei onnistuisko jos lähetän sulle ton arvostelun et pystyisitkö auttaan suomentamisessa? Oon niin käsi tässä 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, laita vaan puhtaaks kirjotettu versio niin eiköhän tuo suomennos onnistu! :D

   Poista