Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

13. helmikuuta 2017

Näyttelykalenteri 2017

Näyttelykausi 2017 starttaa ihan kohta - lauantaina suunnataan Salon Vaskioon Islan ja Minoksen kanssa! Näyttelyt ovat tämän vuoden meidän ensimmäiset ja Islan ihan ekat näyttelyt. Jännittää tosi paljon! Kasvattaja ja pari kaveria ovatkin saaneet kuunnella mun panikointia viimeiset pari viikkoa, tahti ei vähene ainakaan ennen lauantaita yhtään.. :-) sori!
Tässä siis lista, miltä meidän alustava näyttelykalenteri tänä vuonna näyttää;

18.2. Vaskio, tuomarina ruotsalainen Inga-Lill Hoveklint-Hyttring
Ystävänpäiväteemaiset näyttelyt, tutussa näyttelypaikassa jossa viereailtiin Minoksen kanssa myös viime vuonna. Nyt meitä tuomaroi kuitenkin eri tuomari, joka on minulle vielä ihan vieras. Islan lisäksi vuotiaiden tammaluokassa on viisi tammavarsaa, ja Minoksen kanssa 3v oriit/ruunat luokassa yksi kolmivuotias ruuna. Jännää!

11.7.2015 Mynämäellä, tuomarina Marianna Paavolainen. Tuloksena IIp., luokkavoitto, paras nuori ori ja reserve champion nuori.
28.5. Savijärvi
Tänne ei vielä ole yhdistyksen sivuilla tuomaria, jännityksellä siis seurataan, että kuka tuomaroi Savijärvellä! Lomaa on tähän viikonloppuun jo anottu, joten suunnitelmissa on ainakin kovin lähteä. Tänä vuonna kaikki näyttelyt ovat jonkinmoisen ajomatkan päässä Turusta, joten Savijärvi on ihan suhteellisen lähellä! Tänne suunnataan ainakin Minoksen kanssa, Isla pääsee myös mukaan mikälisikäli on edustavassa kasvuvaiheessa!

10.6. Kokemäki, tuomarina hollantilainen Arnold Dijkstra
Kokemäkikin on suhteellisen lähellä tämän vuoden näyttelyistä, joten tännekin suunnataan! Pakko antaa pointsit yhdistykselle - tänä vuonna on paljon käytössä ulkomaalaisia tuomareita!

15.8.2015 KV-näyttely Ypäjällä. Tuloksena kultaa (Ip.) ja luokassa 2/4. Tuomareina Jane Barry (GB), Stephanie Scheiberlich (HOL) ja Anna Pajanen.
Heinäkuussa on kaksi näyttelyä, Pedersöressä ja Ypäjällä kansallinen poninäyttely. Pedersöreen ei lähdetä ja kansallisen poninäyttelyn aikaan ollaan Hollannissa katsomassa näyttelyitä. Heinäkuu menee siis laidunlomalleissa!

26.8. Huittinen, tuomarina brittiläinen Rachel Bown
Brittituomareille on aina mukava viedä poneja näytille, onhan silloin tuomarina alkuperämäätuomari. Huittisiinkaan ei ole päätähuimaavaa matkaa, edes näille nuorille poneilleni. Voinen nyt sanoa, että Minos on tottunut matkustaja, ja eiköhän tuosta Islastakin tämän tulevan kesän aikana samanlainen kuoriudu?! Kotimatka marraskuussa sujui jo lupaavasti yksin matkustaen ilman sen suurempaa stressiä. Ja kun vieressä matkustaa rauhallinen majak.... isoveli, ei Islalla ole mitään hätää!

11.8.2015 Hippoksen kehässä Ikaalisissa, tuloksena Ip.

16.-17.9. Kokkola, tuomarina hollantilainen Remond Molenkamp
Kokkolaan on pakko lähteä huipun tuomarin takia pitkästä ajomatkasta huolimatta! Se on vissi ja päätetty jo heti kun tuomarit tulivat tietoon. Molenkamp on yksi hollannin shetlanninponien oripäivien tuomari (tällä hetkellä, siellä oripäivien tuomarit vaihtuvat kuuden vuoden välein), ja vaikkei mulla oria olekaan, on Molenkamp silti yksi erittäin mielenkiintoinen tuomari.

13.6.2015 Minoksen ekoissa näyttelyissä, tuomarina Remond Molenkamp. Tuloksena Ip. ja tuomarin erityismaininta.
28.10. Loimaa, tuomarina brittiläinen Jane Barry
Näyttelykausi loppuu lokakuun lopulla taas Loimaalle. Nämä näyttelyt ovat olleet jo pitkään halloween teemaiset, joten joskos tänä vuonna pukisin Minoksen pokemonpalloksi ja suunnattaisiin handler-kehään!? Saas nähä!

Loppuviimeksi vain muutamaan näyttelyyn on enemmän kuin parin tunnin ajomatka, mutta aikaisempina vuosina on muutamat näyttelyt olleet alle tunnin päässä tallista. Kokkola näistä nyt selvästi on kauimpana, kun ajomatkaa sinne kertyy viisi tuntia.
BE-kortin kun saan ajettua tämän kevään aikana, päästään me ponien kanssa reissaamaan pitkin maita ja mantuja!
Tämäkin on vain alustava suunnitelma tämän vuoden näyttelyistä, mutta kuusi näyttelyä ei tunnu lainkaan liialta. Jos Hippoksen kehiä järjestetään tässä Turun kupeessa, suunnataan me varmaan sinnekin. Näiden lisäksi Varkaudessa on näyttelyt syyskuussa, mutta sinne on jo hurja ajomatka, pidempi vielä mitä Kokkolaan. Saas nähä!

Eliittinäyttely 13.9.2016, luokkavoittaja ja luokan paras ruuna. Tuomarina Irvine Burgess (GB)

2 kommenttia

 1. Aika mahtava näyttelykalenteri teillä! Mäki haluun!! Mulle taitaa sopia ainoastaan toi Savijärvi kun kyydin hankkiminen on niin haasteellista. Toivotaan että sinne tulisi joku mielenkiintoinen tuomari.
  P.s. jos puet Minoksen pokepalloks nii muistakaa sitte vaatia taustamusiikiksi Portion Boyssin Pokemoneja-biisin ku siellä mainitaan shetlanninponiki ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, katellaan mihin loppuviimeks sit oikeesti päästään lähtemään.. :D no ei vaiskaan, nyt ajan kevään aikana ton BE:n pois ni sit ei oo ongelmaa ku vetoauto löytyy iteltä. Toivotaan et tulis joo joku kiva tuomari Savijärvelle!
   Haha joo, toi kappale ois ihan ehdoton!!!! :D Sitä tuli kesällä kuunneltua "muutama" kerta, ihan mahtava! :D

   Poista