Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

8. elokuuta 2016

Ystäväni Pena


Poni kotiutui lauantaina kesätyöpaikastaan. Pari päivää vajaa kaksi kuukautta hujahti silmien ohi ihan tolkutonta vauhtia, ja lauantaina trailerista peruutti ulos hyvin hoidettu, putipuhdas Pasi-Poni. Mä kriiseilin jo etukäteen että vedänkö kauheat parkumiset heti kun ruunan nään, mutta nämä pari päivää ovat olleet ihan iisejä fiiliksen puolesta. Kriiseilyt siksi, että viikonloppuna ruunaa tulee katsomaan kaksi ostajaehdokasta.
Myynti konkretisoituu päivä päivältä enemmän, mutta eihän sitä nyt ole kiveen hakattu, että tuo edes kaupaksi menee. Ihan mihin tahansa kotiin Poni ei multa nimittäin lähde.


Eilen sunnuntaina kruisailin tallille töiden jälkeen kameran kanssa, nimittäin laitettiin Poni tallinomistajan toisen oriin, Penan, kanssa samalle laitumelle. Pena (Canna's Centurion) on 6 vuotias shetlanninponiori, joka sai nyt Pasi-Ponin laidunkaverikseen. Pojat tulivat heti vallan mainiosti juttuun, Ponia ei olisi taas kiinnostanut uusi kaveri juur yhtään kun tarjolla oli laidunruohoakin. Klassista Ponia :-) kaikki on hyvin kunhan on ruokaa!


Eilen satoi tietty kaatamalla vettä kun laitettiin Poni laitumelle, ja vaikka kamera olikin matkassa mukana, en siihen koskenutkaan. Hetken aikaa seurattiin poikien menoa ja hyvillä mielin jätettiin ponit laitumelle tutustumaan, kun meno näytti siltä ettei tässä tapahdu mitään. Tallinomistaja laittoikin viestiä jo ennenkuin olin kotona, että siellä ne nyt rapsuttelevat toisiaan. Ei kauaa kestänyt!


Tänään ei satanut vettä kaatamalla kun kameran kanssa laitumella pompin, mutta eivät pojat sitten mitään tehneetkään. Kovasti odottelin joskos olisivat innostuneet rapsuttelemaan, mutta eihän se tietty silloin käynyt kun oli katsojia :-) autolla laitumen ohi ajaessani huomasin, että siellä ne pojat nyt sitten rapsuttelevat toisiaan. Ihan huippua, että tulevat noin loistavasti juttuun! Katoksessa on nuokuttu yhdessä päiviäunia ja laidunruoho maistuu ihan rintarinnan syöden.


Kävin "mustalaistenkin" puolella napsimassa parit kuvat, mutta näitä on niin mahdoton kuvata - kaikki kolme tunkevat heti luo rapsutettavaksi, kun laitumen portista astuu sisään. Ylläolevassa kuvassa on tallin kakkoset, arvaatko kumpi on Minos? Itsekin saa välillä tarkkaan katsoa, että tulee oikea musta laitumelta mukaan!

2 kommenttia

  1. Ihania laidunkuvia! Itse arvelisin, että vasemmanpuoleinen on Minos, mutta varmasti en osaa sanoa, kun pojilla on samanväriset riimutkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänks! :) Minos on oikealla, Penni on vasemmalla.

      Poista