Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

14. helmikuuta 2016

Vuoden ensimmäiset rotunäyttelyt

Shetlanninponien näyttelykausi starttasi tänään, kun Vaskiolla ja Ähtävällä järjestettiin vuoden ensimmäiset rotunäyttelyt. Me oltiin Minoksen kanssa Vaskion ponilistoilla, ja sinne suunnattiinkin tosi reippaissa tunnelmissa heti yövuoron perään. Voin sanoa, että ei ikinä enää yövuorosta suoraan mihinkään muualle, kuin nukkumaan. Hullun hommaa! Nyt ei enää ajatus oikein kulje (koska se kulkisi?) ja loppupäivä meneekin väsymystä vastaan taistellessa.

Menen itse aina näyttelyihin pessimistisellä asenteella, jos kakkospalkinto tulee, niin olen tyytyväinen! Tänään ajattelin, että jos tulee kakkospalkinto, eikä jäädä ihan viimeiseksi, niin olen tyytyväinen. Kuinkas kävikään... tuomari mietti kauan lopullista järjestystä, mutta niin vaan me jäätiin Minoksen kanssa ekaa kertaa ikinä ihan viimeisiksi. Joskus näinkin päin, aina ei voi voittaa! Viime vuoden näyttelyt menivät kaikki niin nappiin, että jossain kohtaa väkisinkin menestys "taantuu".


Puhelinlaatuisia räpsyjä kehän jälkeen, mä kyllä niin tykkään tästä ponista!
Viimeisestä sijasta huolimatta saatiin onneksi kuitenkin kakkospalkinto, siihen olen tyytyväinen! Arvostelu kuului näin;
"Hyvä rotutyyppi, sopusuhtainen. Hyvä runko, lautanen ja luusto. Suorat ja hyvät käynti- ja raviliikkeet." Tuomarina toimi tällä kertaa Johanna Vaurio-Teräväinen. Minos esiintyi muuten hyvin, mutta kuten tuomarikin sanoi, oli se vähän ryhditön tänään.
Ajattelin koko viikon, että mulla on käsissäni räjähtelevä aikapommi kun poni yhtäkkiä pääseekin pitävälle maneesin pohjalle. Vähän Minos loikki menemään, mutta paljon vähemmän, mitä ajattelin. Muutenkin tuo oli aika ruuna.

Uskon, että tämänpäiväinen "nuupahtaminen" johtui täysin vieraasta matkustuskaverista, eikä varmasti paksulla turkillakaan ole mukava olla lähes nolla-asteissa. Vielä, kun on revitty kesken aamuheinien vieraaseen traileriin ;-)

Meidän vuoden ekat näyttelyt olivat siis nopeasti taputeltu, nyt jäädään odottamaan kesää ja kesän näyttelyitä! Tulipahan talvinäyttelytkin koettua!

Meillä on muuten uusi ulkoasu, saatu yhteistyön merkeissä Graphiques GW:n kansssa! Mitäs tykkäätte? Omaa silmää miellyttää hirmuisen paljon!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti