Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

21. heinäkuuta 2014

Leirikesä 2014!

Olin viimeksi hevosleirillä vuonna 2006, silloin määränpää oli Meriteijon White Rainbow talli, jossa asusteli yhden suomenhevosruunan lisäksi x määrä Camargueita. Vuonna 2006 löysin Melexin, jonka jälkeen hevostelin kesät ja talvet ruunan kanssa, joten leireille ei jäänyt tilaa, vaikka joskus haaveilinkin lähteväni Melexin kanssa leirille.

Joo, enivei, pakattiin tavarat ja Aada (3 tunnin tappelun jälkeen...) 6.7. autoon ja traileriin, ja huristeliin Salon Pertteliin, Ratsutila Kiveen leireilemään viikoksi! Tultiin sunnuntai iltana paikan päälle joskus yhdeksän pintaan, heitettiin tamma laiduntarhaan ja ihmeteltiin vähän itsekin. Leirimökissä pelattiin lasten Aliasta ja puolen yön maissa käytiin mussuttamassa iltapala, josta mentiinkin heti nukkumaan.

En muista tunneista enää juuri mitään, mutta pääsääntöisesti tunnit olivat koulutunteja. Make piti meille kaksi estetuntia (tai lähinnä "este"tunteja), välillä käytiin maastossa kävelemässä loppukäynnit, mutta muuten pyörittiin kentällä. Ja hyvä niin!

Neiti hevoinen menossa maanantai iltana laitumelle.
"Tulkeee jo!"
Aada vietti suurimman osan päivistä takalaitumilla kahden talon kokoisen ruunan kanssa. Tosin samalla laitumella nämä kolme eivät olleet, Aada sai laiduntaa yksikseen.

Antton
Aadasta tuli yhtäkkiä hirmu pienen näköinen!
Rigo
Antton
Ratsastin kolmella tallin hevosista, kaksi kertaa Ritulla(1x este ja 1x koulu), nf-ruuna Bemulla kertaalleen, sekä valtavan kokoisella lv x pv ruuna Aapolla yhden estetunnin. Muut kerrat humputtelinkin sitten Aadalla.

Oltiin muutamaan kertaan kentän vieressä katsomassa, kun tallin toinen omistaja Make ratsasti. Make siis myös piti yhtä tuntia lukuunottamatta meidän ratsastustunnit, ja en voi kun kehua miehen pitämiä tunteja! Ylläolevissa kuvissa Make ratsastaa Aapolla. Ruunalla oli aivan valtavat liikkeet, minähän en osannut istua ravissa en sitten yhtään. Joko pompin hervottomana ympäriinsä, tai könötin eteenpäin tasapainoa hakien. Laukka ruunalla olikin sitten ihan valtavan kiva, eikä otuksen iso koko (175cm) enää kohta selkään nousun jälkeen kauhistuttanutkaan, sen verran kiva ruuna oli!

Suokkiruuna Rokkari. Täytyykö sanoa muuta, kuin että siinä oli Suomenhevosella näköä ja kokoa! Valtavan hieno ruuna varustettuna törkeän kivannäköisillä liikkeillä!

Meidän päivät täyttyi lähinnä oleilusta, sai nollattua työjutut päästä oikein kunnolla. Ratsastettiin yleensä aamulla n. 10 maissa, ja illemmalla sitten vasta 18 jälkeen. Jumalaton hiki tuli joka kerralla! Taidettiin me kolme kertaa käydä uimassa läheisellä hyväpohjaisella rannalla. Talviturkki lähti pois :-)

Make ratsasti pyynnöstämme Aadan yhtenä iltana. Sanoi tammaa kunnon drama queeniksi, mutta voi jestas, j e s t a s, miten se kulki!!!!! Aivan uskomaton <3 Tsiisus, jään edelleenkin tuijottamaan tuota ensimmäistä Aadan ratsastuskuvaa! Ratsastin seuraavana aamuna Aadalla Maken ratsastuksen jälkeen, ja fiiliksiä kuvaa varmaan se, että pari ensimmäistä ravikierrosta mulla meni ympäri kroppaa vain kylmiä väreitä, eikä itkuun pillahtaminen ollut kaukana? Miten voi hevonen tuntua NIIIIN eriltä, kun selässä on käynyt joku kunnon ammattilainen, ja hevonen kulkee oikein itseään käyttäen? Huh, törkeeen makee tamma!
Perjantain viimeisellä ratsastuksella ratsastin myös vielä Aadalla, jolloin tamma kulki käynnissä tosi jees, mutta ravissa taas vähän heitteli päätään. Saatiin kuitenkin laukka nostettua vasempaan suuntaan käynnistä muutamia kertoja. Kyllä se oppii, kunhan oppisi itsekin!

Ritu ja Tintti
Russiruuna Väiski
Viikko oli kyllä mukava, ja meni valtavan nopeasti ohi! Vietiin Aada perjantaina suoraan Salosta tallille, ja kuskattiin muukin lauma sitten takaisin kotiin. Ylihuomenna keskiviikkona olisi kuitenkin tarkoitus siirtää lauma ajaen toiselle laitumelle vielä nauttimaan kesästä.  

Onkos lukijat (joita on muuten taas ilmaantunut yhtäkkiä lisää!) käyneet leireillä tänä kesänä? Jos, niin missä ja mitä piditte?

2 kommenttia

 1. Voi herranjestas kun aada on nätti!! Kyllä siitä vielä hieno hevonen tulee kun kerran pääsi taitojaan näyttämään ;) onko muuten aada ostettu maastomopoksi vai oletteko miettineet kisaamista?
  Ja todella kiva postaus, varmasti oli mukava leiri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä siitä vielä hieno tulee! :-)
   lähinnä maastomopoksi, Outi on kyllä vissiin suunnitellut jotain koulukisoja, mutta saa nähä! :D
   kiitoksia!

   Poista