Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

6. huhtikuuta 2014

Esittelyssä Aada!

Valpperin lauma kasvoi eilen tämmöisellä kauniilla, 10v lv-tammalla, Aadalla!
Aada tuli Outin nimiin, Melexin "seuraajaksi", kun ruunasta aika jättää. Tamma tosiaan kotiutui eilen, ja oli raukka aivan litimärkä hiestä monen tunnin reissaamisen jälkeen. Otus pääsi muiden kanssa tarhaan märkä loimi, ja yksi aukinainen pinteli jalassaan, kun hyöri siihen malliin, että todettiin pääsevämme helpommalla päästää tamma ensin juoksemaan muiden kanssa, ja sen jälkeen ottaa loimi ja pintelit pois. Yksi aukinainen pinteli nyt ei hevosen jalkoja katko, eikä kyseinen takajalan pinteli edes rikkoutunut alkupörhellysten aikana! ;-) Pysyi vielä matkassakin koko ajan.



Tamma on ilmeisesti ollut yksikseen tammikuusta asti, joten innostuminen oli siis ihan aiheellinen. Lauma otti tamman suhteellisen kivasti vastaan, Melex eilen väistätti Aadaa ihan reippaasti, tänään Aada ei ollut oikein moksiskaan papparaisen pomottamisista. Safi tykkää haistella ja olla turpaeläin tuon kanssa, Poni on aivan rakastunut kun tottakai tuo aloitti kiiman nyt muuton takia. Eiköhän tuo tuosta parissa viikossa rauhoitu kummasti!

Aada on hirmuisen mukavan oloinen, utelias ja kiltti tamma. Vähän lihakseton tällä hetkellä, mutta masua löytyy mun silmään juuri sopivasti! Safi näyttää nyt hirmu pieneltä Aadan rinnalla, Poni kasvoi 10cm kun se pörheltelee, ja Melex on kovinkin tuiman oloinen vanhus.

Pieni ja pyöreä ja mahottoman söpö! Selssin hauta takana.

Tänään Aada oli jo huomattavasti eilistä rauhallisempi, ja vaikuttaa siltä, että kotiutuu aika nopeasti. Eilen joi ja söi jo hyvin, eli ei meidän alkuperäiskansa ihan kamalan stressaavaa seuraa voi olla!

Joo, että simmosta! Käytiin muuten tänään 5km lenkki nuorison kanssa, Safi oli käsihevosena. Ponille tulee huomenna hoitajakokelas, saa nähdä, löytyykö liikutusapua :-)

Aadasta tulette luultavasti ja melko varmasti lukemaan lisää blogin puolelta!

3 kommenttia