Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

19. huhtikuuta 2014

Ensimmäistä kertaa Safin selässä

Miten ylpeä voi yhdestä karvapallerosta ollakaan! Olen sanonut saman lauseen varmaan lähemmäs kymmen kertaa Safin yhteydessä, mutta kun se pitää paikkansa!

Siivoilin tänään tallilla heinäkatosta, kun tuli puheeksi että mitäs sitä karvalaamojen kanssa tänään oikein tekisi. Safilla taitaa olla kiima päällä, Poni hyppii sen selkään kokoajan ja tamma on muutenkin vähän vaisu. Mitenkään kiukkuinen tuo ei ole, vetäytyy vähän omaan seuraan, mutta ihmisen kanssa oleilu kelpaa aina.
Ehdotin Outille, että jos menisin tällä kertaa kunnolla Safin selkään istumaan, aijemmilla kerroilla kun olen vain maannut tamman selän päällä. Kun oltiin tallityöt saatu tehtyä, napattiin neito mukaan heinäpaalilta ja harjailtiin tamma kuntoon. Suitset päähän ja kaverilta sovitukseen haettu rungoton satula selkään! Satula on siis sovituksessa Aadalle, ei suinkaan Safille ;-)

Selkään "astuin" korokkeen päältä, ja tuo minun mahtava otus ei ollut tästä milläänsäkkään! Jouduin nojailemaan eteenpäin, että sain jalustimet jalkaan, ja tuo vain kökötti paikoillaan. Tasapaino on luokkaa surkea, mutta haitanneeko tuo! Kyllä sillä on aikaa parantua. Seisoskeltiin paikoillaan hetki, kun Outi napsi muutamat kuvat ja minä kehuin tammaa ihan hirmuisesti.

Päätettiin kävellä pihan ympäri, Outi käveli vieressä ihan varmuuden vuoksi.

Kävellessä Safin huonoa tasapainoa ei huomannut niin hyvin, kuin paikoillaan seistessä. Hieman hutera olo oli silti, mutta vakaasti ja rauhallisesti tuo tallusteli eteenpäin. Selästä tulin alas ennen pientä alamäkeä joka johtaa tallille, ihan niin hurjiksi ei nyt ekalla kerralla ruettu ;-) napattiin mäen päällä parit kuvat vielä.

Hymyilytti kyllä suuresti, kun tulin selästä alas. Täysiin uusi juttu hevoselle, että selässä on joku, ja pitää vielä kävellä se selässä, mutta Safi toimi kuin ihmisen mieli! Rauhallisempaa ja vastaanottavampaa hevosta saa hakea. Ensimmäinen "ratsastuskerta" ei olisi siis paremmin voinut mennä! Valtavan hyvä fiilis jäi koko porukalle, hevosta myöden!

Ennenkuin joku anonyymi tulee sanomaan, että Sohvihan on vasta kolmevuotias, ja niin, kyllä on, ja hyvin kehittynyt ikäisekseen, jonka takia uskallettiin ottaa seuraava askel tässä koulutusjutussa :-) Safille on alustavasti varattu koulutuspaikka ensi vuoden syksyksi, sitä ennen ollaan Outin kanssa ajateltu opettaa tuo siihen, että selässä on joku (ei näköjään vaadi kauheasti), ja harjoitellaan liikkeellelähtöä ja pysähtymistä. Opittuja juttuja jo ajokoulutuksessa, mutta nyt käskyt tulee muualta kuin kaukaa takaa.
Mutta nämä sitten joskus ensivuoden puolella! Kesän tamma saa lomailla rauhassa laitumella, ja lenkkeillä joko talutellen metsässä tai Ponin kärryjen perässä, mutta kärryjä tuo ei varmaan saa kesän aikana peräänsä. Nytkin on tammallta ollut aika löysää, ei ole paljoa tarvinnut mitään tehdä :-)

Meillä kävi muuten kengittäjä/vuolija pari päivää sitten, ja Poni saa luultavasti etukavioihinsa kengät ensi kengityksen yhteydessä. Kengän koko on hurja 7x0! Safi ei vielä saa, katsellaan sitten, kun tammaa liikutellaan enemmän.

1 kommentti

  1. Jiihaa! Hyvä te. Ja onnea, Se fiilis on ihan huippu, kun saa omalla varsallaan ratsastaa ensimmäisen kerran. :)

    PS. Meidän Duksun kengät on vain 6x0... :D

    VastaaPoista