Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

22. huhtikuuta 2014

AjoPoni 3vee

Selailin koneelta vanhoja kuvia äsken, ja lyösin elokuussa 2012 otettuja kuvia pienestä, harmaasta, ruskeatukkaisesta Ponista! Safista ei tämmöisä "vanhoja" kuvia oikein vielä löydykkään, katsellaan parin vuoden päästä uudestaan!

Kauhian pitkä etuharja on ruunalla pari kesää sitten ollut! Nykyään se on lyhyt ja pörröinen. Muutenkin
harjan väri muuttunut hirmuisesti!
Muistan kyseisen ajokerran, sain kaverini ottamaan kuvia (uudenkarhealla!) kamerallani läheiselle pellolle, jossa vuoden päästä pyörittiin Ponin kanssa Kanin valmennuksissakin. Poni oli kyseisellä ajokerralla reipas kuin mikä, aluksi piti ottaa reipasta laukkaa peltoa ympäri, että ruunan rupukka malttoi edes ravata. Hassu otus!

Poni rantakuntoon 2014 -kampanja on mielestäni suhteellisen hyvällä mallilla, pääsiäisenä(pe, la ja su) kilometrejä kertyi minun liikutusten ansiosta hurjat 18km, Ponin hoitaja kävi torstaina noin 3 kilometrin lenkin otuksella. Eilisen maanantain ruuna sai pitää vapaata kun itse olin iltavuorossa töissä, ja tänään käytiin pitkästä aikaa tutustumassa tallin lähellä olevaan lampeen. Poni katseli kauhuissaan kun Safi tottuneesti käveli suoraan veteen etujalalla huitomaan!
Poni pääsi myös tänään suihkuun, ja melkoisen likaista vettä ruunasta lähtikin. Mätsäriin on vielä vähän vajaa 2 viikkoa, joten ruuna luultavasti pääsee uusiksi pestäväksi, Safikin täytyy pestä vielä ennen koitosta!

Paksu-Pasin maha on marraskuusta alkaen venynyt tasaista tahtia vapaan heinän ansiosta, mutta tänään kun ruuna paistatteli päivää märän turkkinsa kanssa, myönsin itselleni, ettei se niin kovin paksulta näytä, kun mahavillat on lytyssä! Hiukan jos saisi pois, ja lihasta tilalle niin olisin tyytyväinen. Hyvin Poni jaksoi viikonlopun urheilut (6km/päivä), perjantaina mentiin kahdestaan ajellen, lauantaina Poni juoksi 6km lenkin Melexin kärryjen perässä, ja sunnuntaina mentiin samainen lenkki kuin perjantaina, mutta tällä kertaa kaverini oli mukana Aadalla, ja hyvin tamma suoriutui ihkauusista maastoista! On sillä mahottoman kivan näköiset liikkeet!

Täällä odotellaan kesää jo kovin, ja lisäksi mieleni halajaisi ihan hirrrrmuisesti Kanin valmennuksiin! Jos kesällä köröttelisi Mikkolaan muutaman kerran...?

5 kommenttia

  1. Ihana blogi! Ja bannerikin on upea!Poni on kauniin värinen, ja muutenkin tosi kaunis :)

    VastaaPoista
  2. Kiva postaus! Milloin olet hoitajan saanut? Ja käykö muilla hepoilla hoitajia? :)

    VastaaPoista
  3. Mamma Mix, kiitoksia! :-)

    Ano, kiitus! hoitaja kävi viime viikolla ensimmäistä kertaa yksin, joten ihan uusi tuttavuus on :) muilla hevosilla ei ole hoitajia, Ponillakaan ei ilman mun vuorotyötä olisi.

    VastaaPoista
  4. tosi kiva blogi! :)
    etkö muuten pidä ratsastuksesta että oletko enemmän kärryihminen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos :-)
      tällä hetkellä mulla ei ole käytössä hevosta, jonka kanssa voisin ratsastaa aina niin halutessani. tänääm viimeksi ratsastelin reilun tunnin, kun oltiim Aadalla ja Melexillä maastossa. Ponin saa kätevimmin liikutettua ajaen, ja Safilla on kyllä tarkoitus ratsastaa sitten kun neiti siihen ikään asti pääsee :-) ajo ja ratsastus käy kumpikin mulle! ajojutut varsinkin kentällä on hirmu kivoja, vastaa mulle melkeen jopa ratsastusta :-)

      Poista