Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

28. maaliskuuta 2014

Valpperin kauneimmat ponit

No, kaunein ja söpöin? Hevonen ja poni?

Omaa silmää miellyttävät kumpikin niin tosi paljon, että ei mitään järkeä!

Sain kuin sainkin tänään kaverin tallille auttamaan minua kuvaamaan Safia uudet Islannista ostetut suitset ja ohjat päässä (mitäs pidätte?), ja tulikin muutama varsin kiva kuva tuosta mun kovinkin kauniista tammasta! Itse pidän ihan hirmuisesti noista uusista suitsista, harmi vain, ettei kuolainrenkaat ole messingin väriset ;-) ohjat ovat pehmeät näppyläkumiohjat, joillaiset Tähdellä oli aikoinaan. Hirmuisen hyvät pitää kädessä, suosittelen! Ponikin pääsi kameran eteen hyörimään ja pyörimään, ja ensimmäistä kertaa myös kuolaimet suuhunsa varmaan neljään kuukauteen. Kovin niitä piti pureskella!

Kaksi hyvinkin samanlaista kuvaa, kumpi on enemmän teidän mieleen?
Safi oli tällä kertaa ehkä aavistuksen helpompi kuvattava, mitä Poni. Poni yleensä tapittaa paikoillaan kuin tatti, mutta tällä kertaa ruuna yritti vähän pyöriä ja syödä koko ajan. Tosin asiaan voi vaikuttaa se, että kaverini joka mukana oli, on kummallekin hevosista hyvinkin uusi tuttu. Safi on kiltti lähes kaikkien kanssa, Poni testaa ponimaisen luonteen omaisesti että ihanko oikeasti, ei saa syödä vai?!

Hyvinkin tuhdissa kunnossa olevalla tammalla ikää tässä kuvassa 2v 9kk 7pv
Poni tiputtaa Valpperin laumasta tällä hetkellä nopeimpaa tahtia talvikarvaa pois - tosin onhan ruunalla sitä eniten kyllä päälläänkin. Edellisenä päivänä leikkailin Ponin vatsakarvoista takkuja pois, eikä niitä hirveästi pariin edelliseen talveen verrattuna ollutkaan. Hienosti ruuna ne antoi leikata pois, seisoi hienosti paikoillaan, eikä potkinut yhtään, mitä tuo normaalisti tekee, jos nipistää mahan alta edes hiukan. Saa nähdä tarvitseeko ruunaa nyt tänä keväänä klipata, vai saanko harjaamalla kaiken talvikarvan veks.

On kyllä niin Ponin näköinen kuva, kun suupielestä törröttää havuja!
Ikää tällä paksukaisella kuvassa 4v 10kk 20pv
Ollaan suunniteltu ensimmäistä mätsärikeikkaa nuorisolle naapurikuntaan 4.5.
Poni näyttää ylläolevassa kuvassa melkoisen tuhdilta, ja onhan tuo lihonutkin päästyään viime marraskuussa vapaalle heinälle. Tosin sanottakoon puolustukseksi, että ruunalla on hirmupitkät mahahaituvat mahan alla heilumassa! ;-) Hierojalta saatiin viimeksi hyvää kommenttia, että on saanut mukavasti massaa, kun käytiin valmennuksissa olihan tuo ihan honkkeli.

Mulla on nyt ihanasti viikonloppu vapaa, joten Poni pääsee lenkkeilemään kumpanakin päivänä, Safi ainakin toisena juoksemaan Ponnyn kärryjen perään.

5 kommenttia

 1. Kumpikin on kyllä niin syötävän suloisia että voisin napata kummankin mun viereen nukkumaan :D varsinkin Poni, voi luoja voiko enää söpömmäksi mennä?

  VastaaPoista
 2. On kyllä upeita molemmat! Ja aivan ihanat suitset, sopii Safille. :)

  VastaaPoista
 3. siis ootko sä tyttö vai poika? :D

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia kaikille kommenteista! Poni on kyllä mahottoman söpö otus :D hyvä että muidenkin mielestä suitset sopii Sohville :-)

  Ano, tyttö :-D olin blogin tekohetkellä aikast poikamainen (enkä kyllä vieläkään ole mikään mekkotyttö yöh) ja kaveri keksi nimen. pitäis varmaan muuttaa se heppatytöksi muttaaaa, tykkään ponipojasta enemmän :D

  VastaaPoista
 5. Iik, en kestä, niin söpöjä! :)

  VastaaPoista