Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

16. maaliskuuta 2014

Takatalven rekilenkki

Outi lähetti mulle aamupäivällä viestiä, että Valpperissa on kunnon rekikeli, joten koiran ulkona käyttämisen ja kauppareissun jälkeen ajoin hitaasti mutta varmasti Valpperiin, jossa Outi olikin ruunan juuri ottanut harjattavaksi.
Ponille valjaat selkään ja reki perään, Epe riimunnarun päähän kiinni ja mars matkaan!

Ponilla oli viimeksi reki perässä joskus tammikuussa? Joulukuussa? En muista koska täällä oli viimeksi lunta niin paljon, että reellä pystyi menemään, mutta pari kuukautta sitten kuitenkin.
Reki kulki kivasti, Poni oli reipas ja oli kiva ilma, ei yhtään liian kylmä tai kuuma toppahaalaritalleiluun.

Ponilla oli hyvä pito, jos se juoksi kohdissa, jossa auto ei ollut mennyt. Ravailtiin pitkiä pätkiä, ja vain parissa kohtaa hiekkaa oli tiellä sen verran, että tultiin kyydistä viereen kävelemään. Mentiin parin kilsan lenkki, pidempää ei viitsi kun reen vetäminen on kuitenkin aavistuksen raskaampaa kuin kärryjen, lisäksi, kun tuo reki helposti liiraa takana.

Kiva oli ajella taas pitkästä aikaa reellä, mutta kyllä mä silti toivon, että toi lumi tosta yhtä nopeesti lähtee pois, kun tulikin. Toivottavasti Islannin reissun jälkeen täällä ei ainakaan olis yhtään lunta enää! Kyllä ne melkeen +10°c lämmpötilat on paljon kivempia, kun asteen pakkanen!

Safikin on ruennut taas leikkimään hevosten pallolla joka on ollut tosi kauan toimettomana tarhassa, mikä lie leikki-ikä on tammaan iskenyt! Eilen käytiin kävelemässä metsässä kun suunniteltu maneesireissu peruuntui ikävän ilman vuoksi, Outi talutti Melexiä ja minä Safia ja Ponia. Päästin Ponin taas vapaaksi hölkkäilemään, ja hyvin tuo pysyi porukan mukana. Ei jäänyt kauaksi taakse tai mennyt liian edelle. Välillä jäi syömään joitain risuja ja laukkasi porukan sitten kiinni.
Safia olisi vissiin myös hiukan kiinnostanut olla metsässä vapaana, mutta meininki olisi luultavasti mennyt hiukka liian hurjaksi, joten tamma pysyi narun päässä. Vähän oli etupää kevyt, kun Poni juoksi tamman ohi :-)

2 kommenttia