Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

27. marraskuuta 2013

Mitä meillä syödään?

Raahasin Kaino-kamerani tänään taas pitkästä aikaa tallille, tarkoituksena kuvata taas vaihteeksi hevosten ruoat teille! Tykkään itse tehdä hevosten ruokia, ja tykkään ihan yhtä paljon lukea postauksia koskien hevosten ruokintaa. Jos löytyy vielä kuvat niistä ruuista, niin meikäpoika on häpi!

Valpperissa hevoset syövät Marstalin rehuja. Racingiä nuo taisivat syödä ennen (sillon kuin alotin Melexin hoitamisen, taisi se syödä päivässä litran Peacemakeria ja litran vehnälesettä, ja tungin siihen varmaan 5l aina vettä, että se turpoo tarpeeksi.. joo, Melex ois voinu yhtä hyvin juoda sitä pillillä), mutta pari talvea sitten vaihdettiin Marstaliin, ja tyytyväisiä ollaan oltu!

Supervanhus Melex syö päivässä litran verran Senior Plussaa, joka näyttää mun mielestä näistä eniten pupun ruualta. Okei, nämä kaikki myslit kyllä näyttävät vähän samalta, mutta tää on kunnon pupun ruuan näköstä!

Samainen ruunahevoinen syö myös päivässä vähän alle puolisen litraa kauratonta Haferfreita. Melex saa vähän sitä ja tätä ja tuotakin, että massa pysyisi hyvin yllä. Hemmoteltu vanhus!

Kivennäisenä toimii Force, jota Melex saa reilu puoli desiä päivässä, Safi ja Poni sitten siitä vielä puolet (eli n. 1/4dl). Melko tyyrishän tuo 20kg säkki on, mutta toisaalta se kestää myös kauan! Ja maistuu hyvin hevosille.

Sohvipohvin oma Issikkarehu! Tällä on joku hieno nimi, tyyliä ISL robust mysl, mutta issikkarehuna tuo ainakin Valpperissa tunnetaan! Hyvin uppoaa meidän pikkuiseen issiponiin. Safi saa mysliä puoli litraa päivässä.

Viimisenä mun ehdoton lemppari - Sinfonie! Tuoksuu ihan törkeen hyvälle, voisin melkein itekin syödä tätä :-D Avaa hyvin hengitystsydeemit (Selssi ryösti melkein jokaisella lenkillä ensimmäisenä talvena, kun tähän vaihdettiin, sen verran hyvin röörit aukes!), ja lisäksi tällä on oikeasti piristävä vaikutus.
Piristävän vaikutuksen takia Poni saa Sinfonieta reilut 2dl päivässä, ja Melex puolisen litraa, ihan piristävän vaikutuksen takia, sekä juuri noiden yrttien mitä tuossa joukossa on, kun papparaisellahan myös puhkuri on.

Poni saa lisäksi omasta purkista biotiinia, Melex ja Safi biotiinia ja valkosipulia, sekä nyt nuo ovat syöneet kohta tuon pellavapullon. Keväällä koko poppoo saa varmaan b-vitamiinikuurin vähän jelppaamaan tuon karvanvaihdon suhteen. Jos putois talvikarva ennen juhannusta pois! ;-)

Huomenna olis tarkotuksena lähteä ajamaan piiitkästä aikaa Safilla, mutta saa nähä. Tänään tallille ajellessani tallille johtava tie oli aivan peilijäässä, joten siinä ei paljon uskalla kengättömällä varsalla kärryt perässä mennä. Jäi Ponin liikutuskin tänään taas ruunan oman harkinnan varaan. Huomenna jos ei kärryjä laiteta perään, niin mennään luultavasti sänkkärille pöhisemään.

2 kommenttia

 1. Oon miettiny tätä ties kuin kauan, mutta siis mikä idea tuolla issikkarehulla on? Mitä erilaista siinä on verrattuna normimysleihin? :D

  Ja aa Sinfonie! <3 Se_tuoksu, ihan taivaallinen. Harmi, ettei meidän tallilta enää kukaan syö tuota, ei pääse nuuhkimaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. issikkarehussa on mun mielestä (oon niin perillä ah) pienemmässä määrässä kaikki tarvittavat jutut = sitä ei tarvi syöttää paljoo tämmösil hyville rehunkäyttäjille :D

   sinfonie on jotain taivaallista <3

   Poista