Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

16. marraskuuta 2013

Lauma lenkkeilee

Käytiin tänään suunnitelmien mukaan koko lauman kanssa lenkillä, Outi ratsasti Melexillä, kaverini ajoi Ponia ja minä pidin Sohvia käsihevosena. Alkuperäinen suunnitelma tais olla, että ois Safillekin laitettu kärryt perään, mutta loppujen lopuksi ihan hyvä, että tehtiin noin.

Ennen lenkkiä otettiin poneista rakennekuvat, tällä kertaa Ponistakin!

4v 6kk 8pv
Nauroin Ponin tappijalkaisuutta ja isomahaisuutta :-D oi kauhea, en kestä jos tuo pääsee lihomaan samanlaiseksi palloksi, kuin mitä Selssi oli. Tänään muuten toista kertaa kylmäsin ruunan takapolvet savella, eikä tuo potkinut yhtään! Meillähän on siis ollut ongelmaa, että kylmätessä linimentillä tuo potkii, mutta nyt saven kanssa ei ole ongelmaa. Ehkä se linimentti on kirvellyt vaan niin paljon? Käyn kyllä varmasti jossain kohtaa kuvauttamassa tuon polvet, otus lepuuttaa aika reippaasti jompaa kumpaa takajalkaa. Molemmat takaset ovat normaalit, ei turvoksissa tai lämpimät yhtään, mutta löysät takapolvet löytyy.

2v 4kk 16pv
Safi näyttää omaan silmään niin pal kivalta! Mitä nyt vähän tappijalat tälläkin on, ja pyöreä peppu näyttää aina vaan niin valtavalta (:-D) mutta noin muuten! Miellyttää omaa silmää ihan mahottoman paljon. Minun vaaaava <3

Tuo meikän nuoriso käyttäytyi lenkilläkin suhteellisen nätisti. Safi oli mentäessä tunkemassa kovinkin paljon kärryjen ohi, tai sitten se söi niitä. Ensimmäiset ravipätkät olivat vähän sen näkösiä, että kohta lähtee tamma lentoon.
Kotiintultaessa varsa pysyi tosi hienosti kärryjen takana/pää mun kohalla, reippaassakin vauhdissa! Vanhempi nuori oli varsin reippaasti menossa, Melexin perään oli välillä vähän kiirus. Ja hienosti pärjäsi ohjaksissa ohjastakin, joka ei ole paljon ajanut. Tuli vastaan myös yksi mopo, joka oli ensimmäistä laatuaan Safille, eikä tuo sanonut mitään.

Tallilla pistin savet Ponnyn polviin ja väkirehujen annon jälkeen lauma pääsi takaisin laamailemaan tarhaan. Huomenna menen vähän sukuloimaan isotätien luo, maanantaina valosaan aikaan vapaapäivän kunniaksi liikuttamaan Poni ja jos lähtis harjottelemaan Sohvin kanssa pellolle liinassa pyörimistä! Puhuttiin Outin kanssa, että kun maat jäätyy, niin Sohvi saa pitää tauon kärryjutuista. Tosin on tuo nytkin ollut melkosen kevyellä niistä hommista, mutta hyvä vaan.

6 kommenttia

 1. Safi ja Poni on ihania! Safi on tollanen muhku, tosi sopusuhtanen 2v! Yhteiskuvia odotellessa... :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitus, sinunkin lauma on ihana! :D mun muhku tuleva maastomopo! saat yhteiskuvia sittenku tulis lunta maahan, ei innosta oikeen kuvata tuolla harmaassa :c

   Poista
 2. Poni on niiin söpö!!!!

  VastaaPoista
 3. Miten liikutatte safia? Nyt kun ette ole sillä paljon ajanut? :)

  VastaaPoista
 4. ano1, kiitus, ponny on :-)
  ano2, talutellen maastossa tai ei mitenkään :-D täytyy olla vähän rennompaa, että mielenkiinto säilyy. pieni loma tekee aina hyvää nuorille :-) kiitos kommenteista!

  VastaaPoista
 5. Oiei en vaan kestä ponin söpöyttä :3

  VastaaPoista