Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

22. lokakuuta 2013

Yksinlenkkeilyä

Melexillä on oikeassa etukaviossa paise, joten papparainen saa parannella sitä nyt rauhassa sadetakin alla tarhaten ja heinää mutustaen. Meidän kenkääjä kävi paiseen tänään avaamassa, ja kehui, miten voikaan olla noin kiltti hevonen. Melex ei yrittänyt poistua paikalta, vaikka ruunan oma veri haisi sen nenukkaan, ja varmasti teki myös kipeää. Toisaalta, noin korkea kipukynnys voi olla niin hyvä, kuin huonokin asia.

Kun Melex oli saanut paikat kavioon, harjasin ja valjastin Safin. Varsa kävi lenkillä viimeksi viikko sitten, ja kun tänään oli melkoisen kirpeä ilma, ajattelin laittaa pitkästä aikaa potkuremminkin paikoilleen. Lähdettiin siis yksin matkaan, ja ajattelin aluksi, että Sohvi ei suostu lähtemään ilman Melexiä pihasta, nyt kun ollaan lenkkeilty hevosten kanssa yhdessä.

Vielä mitä! Tamma käveli niiin pal reippaasti, ettei ole varmaan ikinä noin reipas lenkillä ollut. Minä kävelin melkein koko menomatkan, kun olin sen verran umpijäässä (jo nyt) että lämmittelin itsekin kävelemällä.

Katsokaa mitä se on tehnyt harjalleen >:|||
Matkaan lähdettiin siis minun, Outin ja Epen voimin, käytiin tekemässä tuttu n. 3,5km lenkki. Otettiin muutama ravipätkä, ja tällä kertaa nimenomaan ravipätkä! Ei menty askeltakaan laukkaa! Fiilistelin tätä asiaa äsken koiralenkillä tuolla kaatosateessa. Vohooo kyllä tästä vielä kärryponi leivotaan, nyt kun sieltä löytyi se ravikin!

Rohkeesti sillan yli!
Pörheen näkönen rakkausponi just kotiinpäin kääntyneenä.
Lenkki sujui siis aivan mahtavasti! Pari kertaa kun hypin pois kärryiltä ja takaisin kärryihin Safi ei olisi viitsinyt lähteä takaisin kävelemään, mutta pienellä kannustamisella sekin sitten onnistui. Pysähtymiset ja paikoillaan seisomiset onnistuivat superhyvin.

Voi että, olenko koskaan sanonut, että tuo on ihana?

Ei kommentteja

Lähetä kommentti