Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

12. lokakuuta 2013

Irtohypytystä ja peltorallia

Tänään oli melkein koko talliporukan kesken Mikkolassa ensimmäistä kertaa sitten kesän jälkeen irtohypytystä! Yhteensä hevosia oli hyppäämässä 7, joten auttavia käsiäkin oli mukavasti. Itse olin joko kameran takana, heiluin raipan tai kauraämpärin kanssa.

Poni oli hyppyvuorossa ensimmäisenä, ja voi juku että ruuna oli innoissaan! Liinassa lämmitellessä poni oli taas niiin tahmea, mutta heräsi, kun pääsi kujalle asti. Hyppyennetystä (n. 65cm muistaakseni) ei rikottu tänään, vaan ruuna hyppäsi reilut viitisenkymmentä senttiä. Olin taas ylivarovainen ja poni sai kaikki omistamansa suojat kinttuihinsa ;-)

Safi ei päässyt hyppelemään suunnitelmien mukaan, kun ei saatu kuskia tammaa kuskaamaan. Seuraavalla kerralla sitten!

Viitisen tuntia kerkesin tallilla olemaan, kun jokaisen hyppääjän kohdalla tein jotakin. Huomenna olisi suunnitelmissa mennä ajamaan Poni kevyesti (jos jaksaisi lähteä maastoon?) sekä mennä kuvaamaan kaveria ja tämän yp hevosta. Pakko hehkuttaa, meidän maanantainen valmennus meni Ponin kanssa ihan mahtavasti! Tuo ei ole koskaan ollut yhtä mukava ajaa. Sohviakin pitäisi keretä mennä moikkaamaan huomenissa!

Sohvista puheenollen ja otsikkoon viitaten; tiistaina tallilla käydessä Safi seisoskeli ensin kauan Selssin haudan vieressä, jonka jälkeen sai hepulin ja juoksi varmaan 5-10min ympäri tarhaa. Tajusin loppuvaiheessa kaivaa kännykän käsiin ja ottaa tamman pörhellyksen talteen, harmi, kun lopussa tuo ei mennyt mitään pierupukkilaukkaa enää. Videon ja kuvan laadusta kiitetään sitten taas tuota hupelinta :-D video oli heti tiistaina näkyvillä blogin Facebook sivulla, joten tykkäilkää/liittykää sinne, saatte kuvia ja informaatiota enemmän, kuin vain jos luette blogia ;-)





Keskiviikkona(?) kävin ennen töihinmenoa Biltemassa ostamassa Safille heijastinloimen, kokoa Pony syystä että ajattelin käyttää samaa loimea Ponille. Full kokoinen olisikin ollut Safille aivan liian iso.

Nyt kelpaa tallustella pimeässäkin!
Poni muuttaa muuten Valpperiin marraskuun puolella, ja samalla meikäpojan nimi tulee ruunan papereihin. Ikioma Poni!

3 kommenttia

  1. Mitääääääääää sie otit Ponin! Ääääää miten kivaa c:

    VastaaPoista
  2. Sonja, joo! :3 en halua luopua tosta mörrikästä ja nyt kun om. sitä mulle on tarjonnut, ja jos kieltäytyisin, niin tuskin ruuna kauaa hoitoponikaan olisi :-D tsempit saatuani monelta heppaihmiseltä päätin ottaa haasteen vastaan! (8

    VastaaPoista
  3. Voiei kun ihanaa<3 Sitten sulla on kaksi harmaata Safi ja Poni<3<3

    VastaaPoista