Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

17. elokuuta 2017

Poniaktiivinen alkusyksy!

Joko saa sanoa alkusyksy? Elokuussa on ollut todella kauniista päiviä, ja yötkin ovat olleet niin lämpimiä, että keskellä yötä töissäkin tulee istuskeltua parvekkeella helposti parikin tuntia. Itseäni ei silti haittaa tuleva syksy juuri yhtään! Jokaisessa vuodenajassa on niin hyviä kuin huonoja puoliakin, ja syksyssä parhainta on ehdottomasti sateesta pehmeät hiekkatiet ja kirpakat aamut kun maa on huurussa! Ihan ei vielä kuitenkaan huuruista maata tarvitse näkyä :-)

Itselläni ja poneistani varsinkin Minoksella on tulossa aika kiireinen elo-syyskuun vaihde. Meidän kisakalenteri näyttää tällä hetkellä tältä:

26.8. lähdetään tallilta viiden ponin voimin kohti Huittista ja shetlanninponien rotunäyttelyä! Esitettäviä löytyy niin omista, kuin tallinpitäjän ja kaverinkin poneista. Niin kivaa! Johan tässä on tovi ollutkin näyttelytaukoa, kun viime näyttelyt olivat heinäkuun ensimmäinen päivä Pedersöressä. Pakko myöntää, että näyttelyjalkaa jo vipattaa ja hinku kehiin on aikastmoinen!

Laatuponikilpailu 2016
Neljän päivän päästä Huittisten näyttelystä 30.8. lähdetään Littoisiin Hippoksen näyttelyyn. Littoisissa esitettäviä löytyy neljä kappaletta. Hippoksen kehä jännittää tällä hetkellä näistä kahdesta ehkä aavistuksen enemmän, mielenkiintoista kuulla mitä pisteitä ponit saavat.

Taas huilataan pari päivää, ja 2.9. lähdetään kahdestaan Minoksen kanssa naapuripitäjään Charlotta Turun ohjasajokurssille. Mielenkiintoista, en ole aikaisemmin ollut ohjasajokurssilla, ja Charlotan tunneista olen kuullut paljon hyvää.

Laatuponikilpailu 2016 © Sallis Lindqvist
Ohjasajokurssin jälkeen Minos saa huilata viikon, kunnes 9.9. lähdetään Aulangolle laatuponikilpailuihin! Minos pääsee vielä irtohypytyskujaan, ensi vuonna jos aijotaan osallistua, pitää nelivuotiaan Minoksen osallistua ajoluokkaan.
Laatareita odotan innolla, vielä pitäisi kerran käydä maneesilla harjoittelemassa irtohypytyskujaa, mutta jos sujuu yhtä hyvin mitä aijemmilla kerroilla, voin hyvillä mielin lähteä kohti Hämeenlinnaa. Toukokuussa Minos kävi kujassa sen verran kuumana, että hyvä kun ruuna pysyi käsissä! Pakko myöntää, että kerran se ryykäsi jopa itsensä irti ja lähti kuin salama kohti kujaa :-D

Syyskuussa muuten keskitytään Minoksen kanssa ajojuttuihin, kun nyt on ollut pientä kesälomaa sen suhteen. Lokakuussa on vielä yhdet rotunäyttelyt, ja sitten on taputeltu tämä näyttelykausi jälleen pakettiin. Sitten voikin rueta odottamaan ensi kevättä ja uusia näyttelyitä ;-)

Laatuponikilpailut 2016 © Marjut Myller

Ei kommentteja

Lähetä kommentti