Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

3. tammikuuta 2017

Vuosi vaihtui

Niin vain vuosi vaihtui, tälläkin kertaa oma vuodenvaihde meni yövuorossa töissä. Komeat ja kovaääniset raketit olivat tänäkin vuonna! Vähän vaan pisti säälittämään kaikki raketteja pelkäävät eläimet. Omat ponit eivät onneksi pelkää, Islakaan ei välittänyt yhtään, kun kaveritkaan eivät välittäneet. Sensijaan tuo minun koirani pelkää raketteja (ja ukkosta) ponienkin edestä. Yksin ei koiran kuitenkaan yötä tarvinnut onneksi viettää!

Vuosi 2016 tuo päälimmäisenä mieleen ilon ja surun. Ponin myyminen oli mulle niin mielettömän vaikea paikka, mutta samalla uskon tehneeni oikean ratkaisun. Ruuna pääsi parhaaseen mahdolliseen kotiin, missä se pääsee harrastamaan paljon monipuolisemmin, kuin mitä minä sille olisin voinut tarjota. Poni on mm. osallistunut koulutunneille ja käynyt estekisoissakin jo! Lauantaina olisi tarkoitus mennä ruunaa taas syksyn jäljiltä moikkaamaan.

Uusien kuvien puutteessa kännykkäräpsyjä tältä päivältä! Islalta sujuu jo
hienosti käytävällä seisominen molemmilta puolilta kiinni. Näissä on Minoksen
kanssa niiin paljon samaa näköä!
Ponin myyminen mahdollisti Islan oston. Pikkutamma kääntyi vuotiaaksi, samalla kun Minos kääntyi jo kolmivuotiaaksi. Hurjaa! Vastahan se oli Minos, joka täytti vuodenvaihteessa vuoden.
Odotan jo suurella innolla vuoden 2017 shetlanninponien rotunäyttelyitä. Helmikuussa olisi jo yhdet lähitienoolla, mutta sinne osallistuminen ei ole ihan vielä kiveen hakattu. Kovasti kyllä houkuttaisi molemmat ponit sinne ilmoittaa!

Suoritan tällä hetkellä BE-kortin ajoa, eli kohta pääsen itse toivottavasti poneja kuskaamaan minne ikinä haluankaan. Näin mahdollistuu näyttelyreissut vaikka toiselle puolen Suomea! Kortin suorittaminen on hyvässä vaiheessa, tänään käyty teoriakoe meni ykkösellä läpi, ilman ainuttakaan virhettä. Ajokokeen päivämäärää ei ole vielä sovittu, mutta lähiviikkoina olisi sinnekin tarkoitus suunnata.

Isla sai Minoksen vanhan vauvanahkariimun käyttöönsä muutamia päiviä sitten.

Minos on kunnostautunut uimaharjoittelun suhteen - vesiastia kelpaa ilmeisesti
nykyään myös siihen hommaan!
Nyt, kun Minos kääntyi kolmivuotiaaksi, olisi sitä tarkoitus pikkuhiljaa rueta ajamaan. Ollaan otettu ensimmäiset ravipätkät kärryt perässä, itse en ole vielä kärryillä käynyt istumassakaan ja taluttajakin on vielä varmistamassa menoa. Ruuna on kuitenkin tosi rauhallinen kärryjen edessä, ja on itse tajunnut kääntämisen yhteydessä laittaa vähän jalkoja jopa ristiin! Eiköhän tämän tulevan kevään aikana päästä jo pienille ajolenkeillekin.


Kuva, jonka Raisa Laine (@raiipe) julkaisi

Vajaa viikko sitten Instagramiin lisätyssä kuvassa Minos esittelee uutta komeaa otsapantaansa ja harjoittelee kovasti ajojuttuja. Ja Isla tietty on vaan sulosena!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti