Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

15. elokuuta 2014

Mitä meille kuuluu?

Pitkästä aikaa kunnon kuulumispostaus, kun täällä ei tapahdu mitään! Tappavan tylsää laidunlomailua on koko kesä ollut, oikeastaan molempien harmaiden osalta. Huomenna tulee onneksi muutos tähänkin, kun lauma muuttaa laitumelta takaisin kotiin, ja päästään kunnolla käyttämään melkein valmista kenttää, ja aloittamaan molempien otusten kanssa kunnonkohotuskuuri!

Valpperin tallin kenttä rupeaa olemaan kohta valmis, ollaan Outin kanssa maalattu lautoja valkoisiksi kädet kipeinä(ja minä valittaen heh), ja tänään Outi oli apuvoimin laittanut lautoja kiinni kentän tolppiin sillä aikaa, kun olin töissä. Käytiin tänään ostamassa lisää ruuveja, huomenna jatkuu lautojen kiinnilaitto ja maalataan varmaan loput laudoista. Odotan niiiiin kovin, että päästää irtohypyttämään hevosia!!


Tosiaan, oma arkeni ei paljoa tällä viikolla muuttunut, kun koulut alkoivat taas - työt jatkuvat vanhainkodilla ja pää on ihan yhtä sekaisin vuorotyöstä, kuin aina ennenkin :-) asukkaiden kysyessä, että mikä päivä tänään on, pitää kunnolla miettiä vastausta, ja välillä varmistaa vielä työkaverilta. Ei oo helppoa ei!

Mitäs laumalle sitten? Mennään ikäjärjestyksestä nuorimmasta vanhempaan!

Safin suunnitelmat ovat syksyn ja talven varalle aika hyvin selvillä jo, tallillepaluun jälkeen tamman kanssa olisi tarkoitus jatkaa ajojuttuja piiitkän tauon jälkeen taas pikkuhiljaa. Safi itseasiassa saa kärryt huomenna peräänsä, kun tuodaan lauma kahdessa erässä takaisin tallille. Tammahan on ihan jumalattoman läskissä kunnossa tällä  hetkellä, ja loppuvuoden missiona olisi saada vähän issiponin elopainoa alas, ja kuntoa ylös. Toivottavasti tulee edes vähän enemmän lunta kuin viime vuonna, että päästään lumeen kahlailemaan! Safin loppuvuosi pitää sisällään myös vähän ratsujuttuja, ja reilun vuoden päästä tuo lähteekin jo ratsukoulutukseen. Alustavasti on jo paikkakin varattuna :-)


Entäs toinen paksu harmaa sitten?
Poni on liikkunut kesän aikana ihan naurettavan vähän, viime viikolla käytiin reilun tunnin maastolenkillä laitumen omistajan tyttären kanssa, tämä meni siis Ponilla ja Safi lenkkeili mun kanssa kävellen. Paksu-Pasin masu on paisunut kesän aikana kanssa aikalailla, mutta nyt kelien viilentyessä kehtaa tuotakin liikauttaa vähän enemmän, sen verran paksu karva tuolla on kuitenkin ollut lähes koko kesän. Paljon ajojuttujakin siis Ponin kanssa tiedossa! Kengät ruuna saa luultavasti jalkaansa nyt seuraavalla viikolla, melkein koko kesä menikin ilman.


Aadankin kohdalla Outi on varmaan suunnitellut jotain kunto- ja laihdutuskuuria, on tämäkin tamma ollut ruoka-aikaan kotona! Kaikki muut ovat ihan järjettömän paksuja, kun taas Melex näyttää kuivuvan. Ratsastin Aadalla viime viikolla, kun käytiin 1,5h maastolenkki Outin ja Melexin kera. Postilaatikot söivät pieniä Aadoja elävältä, ja perunapellossa vaani selkeästi tiikeri Aadan mielestä! Leirin jälkeen Aadan ratsastettavuus on ollut mielestäni paljon parempi, käynnissä tamma hakeutuu heti alas, eikä pakoile tuntumaa niin paljon. Ravissa häslätään aluksi ihan reippaasti, mutta hetken ajan päästä tahtia saa vähän alas, ja hetkittäin tuo myötää niskastaankin. Tie on pitkä (ja kivinen! :D), mutta hyvä tästä tulee!


Papparaisella ei nyt ihmeempiä suunnitelmia ole pariksi viimeiseksi kuukaudeksi(hyi kun aikaa on enää vähän), ruuna saa nauttia hyvästä ruuasta, ja ylimääräisistä oikeuksistaan, mistä muut lauman hevoset vain voivat toivoa. Melexiä ei ole oikeastaan tänä vuonna enää "pakotettu" mihinkään, kysytty, että sopiiko, ja jos ei sovi, niin sitten ei tehdä. Satunnaisia ajolenkkejä on vielä tiedossa, ja Aadan tsemppausta, ettei majakkaa kohta enää vierellä olekaan! Pelottava ajatus.

Yhteenvetona meille kuuluu siis paljon ylimääräisiä kiloja? Ehkä niistä päästään vielä eroon! ;-)

Kuvituskuvina viimekesän irtohypytyskuvia Mikkolasta, Safi ollut hoikka kun mikä, ja Poni harmaa!! Nykyään Pasi on paljon vaaleempi!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti