Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

13. kesäkuuta 2014

Laidunkausi 2014 startattu!

Edellispäivänä, elikkäs keskiviikkona mikäli pysyn päivissä mukana, kuskattiin hevoset vihdoin laitumelle! Lauma oli selkeästi tietoinen asiasta, sen verran kiltisti olivat syöneet heinät loppuun, ettei pois tarvinnut heittää. Klippasin Ponin tosiaan maanantaina, ja tiistaina ruunan piipahtaessa töissäni (= vanhainkoti), huomasin sen olevan aivan törkeän likainen. Ennen laitumellelähtöä pesin Ponin siis kunnolla, ja suihkuun pääsivät myös Safi ja Melex. Operaatiota Aadan peseminen ei viitsitty tai jaksettu vielä aloittaa.

Trailerin kanssa hevoset laitumelle vietiin, ensimmäisessä erässä lähti Melex ja Safi, ja toisessa satsissa sitten Aada ja Poni. Kello oli jo yli yhdeksän kun tartuin ensimmäisen kerran kameraan, joten kuvia ei nyt kauheasti ole, ja vähäisetkin kohisevat ja kaikkea muuta mukavaa, mutta aurinkoisia päiviä odotellessa! Tänään piti tosiaan ottaa kamera mukaan laitumelle, mutta kun täällä on koko päivän satanut vettä, jäi kamera kiltisti kotiin.

Tänään kävin urheilemassa Ponin kanssa, valjastin sen kärryjen eteen, ja lähdettiin nokka pitkällä kohti uusia maastoja! Hienosti otus oli urhea, ihan uusissa maastoissa, ekaa kertaa ja ihan yksin vielä! Meni minne pyysin sitä vauhtia mitä pyysin, eikä autotkaan pelottaneet yhtään! Lenkin tavoitekin täytettiin, nimittäin löysin yhden lenkin, joka on kyllä tosi lyhyt, mutta lenkki kuitenkin!

2 kommenttia

  1. Onko laidun kaukana hevosten kotitallista? Että onko nyt ihan uudet maisemat? Kiva postaus! :)

    VastaaPoista
  2. Ano, sen verran kilsoja tuli, että nyt pyöritään hetki täysin uusissa maisemissa :-) Kiitos!

    VastaaPoista