Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

7. joulukuuta 2013

Tonttuja liikkeellä

Minun pienet harmaat <3
Saatiin tänne Lounais-Suomeenkin vihdoin eilen lunta! Kavioiden pito parani hetkessä tiellä, joten kävin eilen ajamassa Ponin, viikon tauon jälkeen! Ei tuo kuitenkaan ollut kerännyt mitään pöllöenergiöitä, rauhassa mentiin. Muutamat ravin kokoamiset tehtiin, ensimmäinen laukannosto onnistui, mutta toisessa tuo lähti luistelemaan, niin jätettiin kaikki ylimääräinen toiseen kertaan. Keskityin saamaan Ponin kulkemaan suorassa, ja voi jumpe että se on välillä vaikeaa! Välillä tuo kyttäili oikeata tien reunaa, jolloin oli tuhat kertaa vaikeampaa saada se kaula suoraan. Loppumatkasta onnistuikin jo paremmin.

Valpperiin tuli muuten tuossa viikko sitten kuukaudeksi asustelemaan yksi herttainen risteytysponi. Lauma on ottanut uuden tulokkaan ihmeen hienosti vastaan, kun ottaa huomioon, että Safi ja Melex tottuivat Poniin kunnolla vasta kuukauden jälkeen. Toki nuo olivat silloin olleet kuukauden päivät kahdestaan, ja tottuneet toistensa seuraan vielä enemmän, joten kun sinne väliin tungetaan yksi pieni harmaa, niin tottakai sitä vähän sanotaan vastaan.


Tänään pistettiin Ponille (ja myöhemmin myös Safille) kuvassa oleva tonttulakki päähän, jonka toin tallille joskus vuonna viisi. Kuka arvaa mistä olen tuon lakin saanut? :-D
Ensin oli tarkoitus lähteä tielle, mutta jäätiin sitten pällistelemään ihan pihalle, kun tausta oli sopivan luminen, eikä näkynyt mitään sähkölankoja missään.

Poni tapitti varsin nätisti lakki päässään korvat kohti kuvaajaa, mutta kameraan kyllästynyt Sohvi ei ollut oikein innoissaan ajatuksesta, että pitäisi olla pienen harmaan vieressä ja vielä iloisen näköisenä! Käyttäytyivät kumpikin muuten varsin mallikkaasti, hienosti jaksoivat seistä paikoillaan.
Ponin mahan alus karvat ovat menneet nyt jo kivasti takkuun. Kun ne kerran kastuvat kunnolla, niin seuraavana päivänä ne on jo ihan takussa. Pläää, pitää varmaan ajaa tolta kuitenkin jo nyt talvella etujalkojen välistä ja mahan alta karvat pois, että ei ole keväällä sitten niin kiukkuinen poni harjan alla, mitä viime keväänä.

Sohvi on hieman hmmm... epäluuloisen näköinen? :-D
Kokeiltiin Safille vielä tamman uutta sadetakkia, nimittäin lilaa vuoretonta juuri sopivan kokoista, minkä Outi osti tänään Hööksistä. Lilakin sopii tuolle kyllä kuin nenä päähän! Meillä on siis myynnissä se Safin entinen vuoreton sadetakki, kun tuo otti ja kasvoi siitä ulos.

Huomenissa olisi tarkoitus pistää Ponille ekaa kertaa reki perään, saa nähä, mitä tuo siitä sanoo! Jos ei reki kulje tiellä vielä, niin sitten vaihdetaan kärryt perään ja hölkkäillään niiden kanssa sitten. Maanantaina onkin hampilääkäri ja Ponin rokotusaika, mua hiukkapikkasen jännittää, että mitä ell sanoo Melexin hampaista.. Sormet ristiin, ettei ne ole vielä ihan puhkikuluneet!

1 kommentti