Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

25. syyskuuta 2013

Paattisten match show 22.9.

Käytiin viime sunnuntaina meidän vuoden viimeiset (luulen ainakin) mätsärit kera Safin ja Ponin! Olin aamulla mennyt Mikkolaan tekemään aamutallia, ruokin hevoset ja heitin ponit ulos, jonka jälkeen toinen tallilainenkin tuli sitten tallille auttamaan karsinoiden siivouksessa (joita en siivonnut loppujenlopuksi kuin yhden, hups).

Poni pakattiin autoon n. klo 9.30 ja Valpperissa oltiin hakemassa Safia siinä kymmentä vaille kymmenen. Puolentunnin päästä siitä auton nokka oli jo kohti Paattista minun jännätessä, että keretäänkö paikalle!

Hyvin kerettiin, ja kerettiin hyvin myös ilmoittamaan molemmat ponit ja ihmettelemään hevosia niiden laiduntaessa pellonpläntillä, jossa siis hevosia sai syöttää. Kiva juttu oli kyllä, eivätpähän hevoset kyllästyneet :-) mitä nyt Poni ei saanut yhtään syötyä, se ahtoi suunsa niin täyteen ruohoa, että tuppo otti kiinni kuolaimiin, joita minä sitten kaivoin pois. Ahne mikä ahne.

Safi oli ensin kehässä numerolla 6, parina paksu kimo shettisruuna. Sohvi veti vaihteeksi lämmittelyalueella juostessamme kauheita kevättanssiliikkeitä, joten olin satavarma, että tamma niitä meinaa esittää myös kehässä.

Ja kyllä, parit pukit ja koikkaloikat nähtiin kyllä, ja tamma esitti myös issikoiden askellajit läpi - lukuunottamatta sitä ravia! Näyttelyssä ei voinut töltätä, ja mätsärissä ei voinut ravata... Tilannetaju, Safi, tilannetaju.

Tuomari juoksutti meitä varmaan viistoista kierrosta per suunta, jonka jälkeen tein kuolemaa (mikä paska kunto?) ja totesin, että ei se sitä ravia sieltä nyt näytä. Punainen ruusuke meille napsahti, vihdoin!



Safin kehän jälkeen vaihdettiin äkkiä Ponin numerolappu mun selkään kiinni, ja kaverin äiti otti Safin narun siksi aikaa. Painuttiin Ponnyn kanssa kehään, meidän pari oli tällä kertaa nyffi, sukupuolesta en osaa sanoa oikeastaan mitään.

Poni oli tuttuun tapaansa rauhallinen kuin mikäkin, seisoi paikoillaan kuin tatti tasan siinä asennossa, mihin ruunan pistin seisomaan. On se kiltti!
Käynti- ja ravipätkät olivat vähän niin ja näin, ruuna oli vähän puolinukuksissa, eikä se oikein olisi halunnut liikkua niin mihinkään suuntaan. Tuo tarvii lisää energiaaaa!

Sininen ruusuke napsahti Ponille, mutta erittäin tyytyväinen olen mukulan käytökseen! Tuon kanssa on mahtava reissata paikasta toiseen.

Sinisten kehässä ei pärjätty enää Ponin kanssa, Safia tuomari kuulemma katsoi pitkään, ja oli joku katsoja veikannut "tuon issikan voittavan". Noo, ei voitettu, mutta jos ensi kerralla?! Loppujen lopuksi Safikin käyttäytyi ikäisekseen mahtavasti, ja punaisten kehässä nähtiin raviakin jo vähän.

Loppuun vielä ponien arvostelut.

Safi
Hyvä rotuleima.
Ryhdikäs, kaunis pää, hyvin liittynyt hyvä kaula. Rungossa hyvä syvyys. Luisu lautanen. Riittävä luusto jaloissa, jalat hieman piirteettömät. Käynti tahdikas ja matkaavoittava. Ei esittänyt tänään ravia.

Poni
Selvä rotuleima. Sopusuhtainen pää, kauniit silmät, vielä kehittymätön ylälinja. Hyvä rungonpituus, kaula vielä hieman kehittymätön. Luisu lautanen, lyhyt takaosa. Riittävä luusto, kiverä kinnet. Tahdikas käynti, samoin ravi.

Tykkään kovin molempien arvosteluista! Varsinkin Ponin tahdikkaasta käynnistä ja ravista! ;-)

Kuvat © Henri H., kiitos!

6 kommenttia

  1. Oi, vihdoin "näyttelykuvia", joita kaipasin issikkanäyttelystä. :D Safi on upea, ja nää on niin hyvä pari, poni ja Safi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyllä :--D kiiitukset! munkin silmää tää parivaljakko miellyttää :-)

      Poista
  2. Haluatko selventää, kumpi on parempi sininen vai punainen? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. aivan, ois voinu senkin tähän kirjottaa :D punainen siis parempi (:

      Poista
  3. Kyllä on Poni niin hieno vaan (:

    Pakko kyllä kysyä, kuinka punainen on muka parempi kuin sininen..?o:

    Ku ainakin mun käsityksen mukaan punainen = 4. sija ja sininen = 2. sija, vai meneekö ne sitten näyttelyissä jotenkin eri lailla ?o:

    VastaaPoista
  4. Pempu, kiitos (:
    Mätsäreissä värit nyt on määritelty vain näin päin, koiramätsäreissä sama juttu :-)

    VastaaPoista