Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

10. syyskuuta 2013

Lenkkiseuraa ja rakennekuvia


Onko parempaa kuin (melkein) luokse laukkaava hevonen, kun sitä huutaa pari kertaa? Paitsi että tamma käveli ohitseni, moikkasi minua nopeasti ja käveli Outin luo, joka täytti vesiastioita. No joo, lähti se kuitenkin tulemaan reippaasti luokse, kun kutsuin!


Käytiin Outin kanssa ennen tallillemenoa purkamssa laitumelta aitatolpat ja langat pois, ja meikäpoika meinas kuolla pari kertaa koska hämähäkit. Puolessa välissä laidunta säikähdin "hämähäkkiä" (joka oli oikeasti joku pölyhiukkanen), ja heitin puolet alalangasta maahan yhteen kasaan. Outin kanssa puhuttiin, että se olen minä sitten joka ensi kesänä avaa ne parit miljoonat solmut :-D sitä odotellessa!
Laitumella marssimisen jälkeen ajettiin tallille, ja napattiin Safista rakennekuvat. Tamma ei olisi oikein halunnut seistä tiellä mitenkään, tai jos se seisoi hyvin, niin naama oli lähempänä laamaa, kuin issiponia. Vaihdettiin paikkaa sitten pihan puolelle, ja siinä sujui paremmin!

Safi 2v 2kk 19pv - nätti ku räkälätti!
Oltiin sovittu etukäteen, että pidetään Sohvin kanssa tänään ajotreenit, ja vaihdetaan reenaustapaa niin, että Melex tulee mukaan. Varsinaista "tuki-ihmistä" ei siis enää ollut, ja me kuljettiin Safin kanssa johtohevosina. Tamma oli normaalia reippaampi, käveli oikeasti eteenpäin kunnolla eikä laamaillen, ja pari kertaa yritti lähteä raviin, kun Epe tuli vauhdilla ohi.
Pakko myöntää, että koen melkoista ylpeyttä, kun ollaan Outin kanssa saatu opetettua tuo ajolle ihan kaksistaan. Safi on kyllä myös ollut äärettömän helppo nuori, sille on käynyt kaikki ja omia mielipiteitään se ei ole ilmaissut mitenkään hirveän äänekkäästi. Sopiva ensivarsa siis!

Outi ja Melex kulkivat joko meidän takana, ja pari kertaa kävivät vieressä kävelemässä, että sain napattua muutamat kuvat, jossa parivaljakko on samaan aikaan. Meillä kävi taas hyvä tuuri (sitä odotellessa, koska vastaan köröttelee ensimmäinen koko tien leveyden vievän puimuri..), eikä liikennettä meidän lisäksi hirveästi ollut muutamaa autoa lukuunottamatta. Ensimmäisen auton kohdalla tulin pois kärryjen kyydistä, mutten mennyt tamman viereen kävelemään, ja toisen kohdalla istuin kärryissä, ja hyvin sujui! Sohvi sai paljon kehuja matkan varrella, aina kun sitä muistin kehua Outin kanssa juttelujen lomassa. Käytiin tammalle ihan uudessa paikassa, eikä tuo välittänyt pelottavista puukasoista tai omakyhäämistä porteistä yhtään mitään! En voi kehua tuota otusta tarpeeksi. Ihan mahtava otus!


Ensimmäinen ajolenkki näin sujui siis paremmin, kuin uskalsin toivoa! Liikkelle kun lähdin ajatuksella "tästä ei tule mitään tänään" - tammalla oli valjastuksessa hirveä häsläys päällä. Tällä kertaa mentiin tosiaan ihan pelkkää käyntiä, jos sitten seuraavalla kerralla uskallettaisiin vähän ravatakin :-) Saapi nähdä! Outi halusi, että napataan Melexistäkin rakennekuva, joten puolentunnin lenkin jälkeen suunnattiin pihalle tällä kertaa Melexin kanssa. Pappa sai Sohvin naruriimun päähän, kun mitään muuta edustavaa riimua ei löytynyt ;-) vähän oli nafti riimu isopäiselle papalle! Melexille paikoillaan seisominen on ollut aina ihan liian vaikea tehtävä suoritettavaksi, joten meikä valmistui seisomaan kameran takana koko loppuillan, mutta ruuna yllättikin positiivisesti napittamalla paikoillaan melkein koko ajan!

Melex 26v 4kk 4pv

Mun silmään tuo on melkosen hyvässä kunnossa ikäisekseen, mitä nyt selässä ei mitään lihaksia ole, ja ristiselässä näkyy vähän luut. Mutta lavoissa on vielä mukavasti lihaksia!

2 kommenttia

  1. Suloinen toi Safin rakennekuva :') Ja voi ihanaa että teidän kärrylenkki sujui hienosti, saat olla ylpeä Safista. En ole niin hirveän pätevä hevosihminen, mutta mun silmään Melex näyttää tosi hyvältä ikäisekseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-D oon kyllä melkosen ylpiä pahvista! Hyvä että näyttää toistenkin silmiin hyvältä :-)

      Poista