Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

22. helmikuuta 2018

Näyttelyitä, klinikkareissua & kengitystä

Otsikossa kiteytettynä vajaan viikon reissaamiset ja tapahtumat! Klinikkareissukin ennalta sovittu, joten ei mitään draamaa sen suhteen.

Launtaina 17.2. korkattiin näyttelykausi, kun yövuorosta suoraan paahdoin nillka suorana tallille. Islalta kumpparit pois harjasta, sukka häntään suojaksi, poni traileriin ja hakemaan Marjut ja ihana Juslihka kyytiin. Tässä kohtaa vaihdettiin kyllä kuskeja, kun itsellä ei ollut ihan skarpein fiilis. Porhallettiin Salon Vaskiolle ihanat ja kiltisti matkustavat ponitytöt kyydissä.
Tammat tapasivat trailerissa ekaa kertaa, eikä kumpikaan meinannut toisesta mitään. Isla on kyllä niin läpeensä kiltti, niin mitä se tuollaiselle varsalle sanoisi :-)

Ihanat Canna's ponit Illusia & Julishka. Tapasivat ekaa kertaa ja välittömästi oltiin kavereita!

Islan lisäksi luokassa oli toinen 2v tamma, joka sitten voittikin luokan. Isla sai ruotsalaiselta tuomarilta kakkospalkinnon ja oli siis 2/2 luokassaan. Mä olen kuitenkin kakkospalkinnosta huolimatta erittäin tyytyväinen reissuun - Isla oli ihanan pirteä! Vieläkin on mielessä se melko flegmaattinen varsa syksyltä, kun hiekkaa oli mahassa hirmuinen määrä. Sen vuoksi kynttilänä pystyyn hyppäävä Isla on ihan tervetullutta seuraa! Tuomarikin sanoi, että se on ilmeisesti aika iloinen.

Näyttelypäivä ei sinänsä kestänyt kauaa, ja kotona olin iltapäivällä neljän pintaan. Kerkesin siis nukkumaan tovin ennen taas töihin lähtöä. Pakko myöntää, että yövuoro meni yllättävän pirteissä fiiliksissä kolmen tunnin unilla!

Islan arvostelu vapaasti suomennettuna:
Feminiininen, hyvä rotutyyppi, hyväasentoinen kaula, melko suora. Syvä runko, hiemn lyhyt risti. Hajavarpainen edestä,
länkinen takaa. Tahdikas, matkaavoittava käynti, energinen mutta lyhyt ravi.
Maanantaina 19.2. neljän tunnin unien jälkeen lähdin 12 jälkeen tallille, pakkasin Islan kyytiin ja kurvattiin Anivettiin vielä hiekkakontrolliin. Edelleen oli hiekkaa mahassa, mutta niin vähän, että eläinlääkäri oli sitä mieltä, että parin viikon päästä sitä ei siellä välttämättä olisi edes näkynyt. Saatiin lupa syödä keväämmällä taas psylliumkuuri, nyt pidetään pidempi tauko. Eläinlääkäri kehui iloista ilmettä ja kiiltävää karvaa!
Kurvasin tallin kautta kotiin ja nukuin illalla vielä muutaman tunnin päikkärit ennen taas töihin lähtöä. Mulla on kumma tapa haalia yövuoropäiviin aina jotain extraa, milloin näyttelyitä, eläinlääkärikäyntejä tai kengityksiä!

Isla maanantaina lähdössä klinikalle. Onnea on oma traileri, tykkään tästä hirmuisesti!

Tänään torstaina 22.2. oli taas vuorossa kengitys. Minoshan kengitettiin viimeksi ensimmäistä kertaa myös takaa, eikä ruuna oikein tykännyt touhusta. Se on muutenkin ollut aina vähän kevyt etupäästään kengittää, vaikka tuttua hommaa tuo sille jo onkin. Tänään kengitys meni kuitenkin ihan nappiin, eikä ruuna nypännyt kuin kerran oikean etusen pois - sekin oli viimeinen kengitettävä jalka! Meni siis todella hyvin, ja ruuna saikin paljon kehuja niin minulta kuin meidän kengittäjältäkin.
Islakin sai kehuja parantuneista kavioasennoista, molemmat etuset kasvattavat nyt kauniisti varvasta, eikä kavio pääse niin kulumaan lumen ollessa maassa.

Tänne kuuluu hiljaiselosta huolimatta siis ihan hyvää. Minos odottelee hierontaan pääsyä, ja koira parantelee parin viikon takaisia puremajälkiä, jotka se sai koirapuistossa toisen koiran käydessä sen kimppuun. Toivon kovin, että tämä jäisi ensimmäiseksi ja viimeiseksi äksidentiksi, sen verran tilanteessa säikähdin itse. Pyörähdettiin tapauksen jälkeisenä päivänä eläinlääkärissä hakemassa kipulääkekuuria, ja aikamoisissa pöllyissä olevan koiran kanssa sieltä kotiin tulinkin. Löydöksinä 2x 1,5cm syvää kulmurin reikää, ei ihme että oli jalka todella kipeä!
Pointsit kuitenkin toisen koiran omistajalle, joka on hoitanut tilanteen sen vaatimalla fiksuudella. Ikäviä onnettomuuksia joille ei kukaan mahda mitään!

Siinä missä ponit viettävät tavallista arkea, mä lasken päiviä Islanninreissuun. Enää vaivaiset 2kk 15pv lähtöön, ääk! Vielä pitäisi hommata uudet ratsastushousut ja kypärä, uudet hanskat ja ehkä myös softshell takki!

2 kommenttia

  1. Kiva lukea mukavia kuulumisia, onnittelut hyvästä näyttelyreissusta ja hiekan poistumisesta, ja tietty hienoa, että koirallesi ei käynyt pahemmin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvästä en menis niin takuuseen, mutta ihan kiva reissu oli! :D Hiekan poistumiseen olen ääreistyytyväinen ja koirankin pieniin vammoihin :) Kiitti kommentista! Pitäis yrittää tämän blogin kanssa vähän aktivoitua, mutta kuvien puutteessa ei oikeen oo fiilistä kirjottaa.. :)

      Poista