Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

22. kesäkuuta 2017

Yyterin auringon alla

Eilen suunnattiin pienellä poniporukalla Yyteriin heittämään talviturkkeja pois niin ihmisiltä kuin poneiltakin. En ollut itse ennen käynyt Yyterissä, joten noin muutenkin oli hieno kokemus päästä siellä käymään! Mitä Minoksen uittamiseen tulee, olin ennen reissua varma, ettei se suostu tulemaan lähellekään "lätäkköä". Vielä mitä, ruunasta kuoriutui esiin aikamoinen vesipeto!Tuuli oli aikamoinen ja aallotkin melkoisia, mutta rohkeasti pienen kannustuksen kera Minos asteli mereen. Mukana Minoksen lisäksi oli 5v ruuna Rampe, jonka kanssa olen viime kesästä asti juossut näyttelykehiä, sekä Islan kanssa samaa vuosikertaa oleva orivarsa Icarus. 
Minos taisi olla porukan rohkein, Icarusta olisi hirmuisesti kiinnostaneet kaverit, Rampea vähän jännitti ja Minos pelkäsi lähinnä "vaahtopäitä". Niiden yli piti tietty aluksi hyppiä.

<3 Minos ja Rampe

Mitä veden lämpötilaan tulee, niin eihän tuo kovin lämmintä ollut. Aluksi tuntui, että varpaathan tässä paleltuu irti, mutta kummasti rupesi vesikin tuntumaan lämpimältä, kun juoksi itsekin vedessä hyvien kuvien toivossa. Ihan en itse virallisesti talviturkkia vielä pois heittänyt, vaikka lopuksi sen näköinen olinkin - paita kainaloita myöten märkä, sekä tukkakin mukavasti kastuneena. Yksi vähän isompi aalto pääsi yllättämään ja sitä myöten kastui naamakin :-DTämä reissu täytyy kyllä ottaa uusintana nyt kuluvana kesänä, kunhan ilmat tästä vähän lämpiävät! Heittää bikinit päälle että pääsee itsekin ihan kunnolla uimaan. Minos ei uinut kunnolla kuin pari kertaa lyhyttä matkaa, mutta vedessä kävelyä tulikin ihan riittävästi mittariin. Ennen kotimatkaa ruuna sai tarhata Rampen tarhanaapurina hetken, samalla kun me Rampen omistajan kanssa vedettiin pitsaa naamariin (uimisesta tulee aina hirveä nälkä!) ja odoteltiin että kuivausrummusta tulee mulle kuivaa paitaa päälle :-D

Kuvista suuret kiitokset Seija Paanaselle! Seijan mukana oli toinenkin kuvaaja pohjanmaalta, niihin kuviin palataan varmasti myöhemmin :-)

Me toivottelemme maukkaat juhannukset kaikille! Itse vietän tämänkin juhlapyhän tuttuun tapaan töissä.

4 kommenttia

 1. Hienoja kuvia! Ja aivan varmasti mielettömän upea paikka uittaa hevosia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään näistä kuvista hirmuisesti! Oli kyllä hieno paikka, suosittelen tekemään reissua jos vain joskus on mahdollista! :)

   Poista
 2. Ihania kesäkuvia! Mä oon kanssa unelmoinut niin paljon, että pääsisi tuollaiselle isolle hiekkarannalle mereen hevosten kanssa. Ehkä vielä joskus.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin mieleen on nä kuvat!
   Suosittelen! Oli kokemisen arvoinen elämys :) me suunnitellaan jo uutta reissua, tähänkin reissuun meni heittämällä koko päivä... :-D

   Poista