Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

15. kesäkuuta 2017

Rotunäyttelyt Kokemäki 10.6.

Edelleen aika fiiliksissä Kokemäen näyttelyn jäljiltä! Oli muuten taas näyttelypäivällä pituutta - nukuin perjantai-lauantai välisen yön tosi huonosti, heräsin 1:30 enkä saanut enää unta, joten samoilla silmillä mentiin sitten näyttelyihinkin. Auto starttasi seitsemän jälkeen aamulla tallin pihalta, ja kotona olin 22:30. Väsytti, ja seuraavana yönä uni maistui!

Kokemäen näyttelyt järjestettiin Vitikkalan Rusthollissa - olipahan muuten komeat jokimaisemat näyttelyissä! Näyttelykehänä toimi mielettömän hyväpohjainen derbykenttä, oli iso parkkialue, vesipiste ja tosi kattava kanttiini! Josta sai muuten niin kaljaa kuin siideriäkin! Itse pysyin tosin kokis- ja vesilinjalla koko päivän.

Olin ilmoittanut mukaan Minoksen ja Islan, tuomarina "Kokiksessa" toimi hollantilainen Arnold Dijkstra. Mies on kuulemma ammatiltaan opettaja, ja kertoikin aina palkintoa tuodessaan kattavasti, miksi palkitsi nyt tämän ponin sillä ja tällä palkinnolla. Suuri plussa!

Minos oli alkupäässä näyttelyä, ja ruunan kanssa samassa kehässä oli kolmivuotias ori. Olin lähtenyt hakemaan ruunalle hyvää kakkospalkintoa kivalla arvostelulla, mutta Arnold palkitsikin ruunan kolmospalkinnolla. Kerta se ensimmäinenkin, eikä tästä ole vielä oikein mitään suurta harmitusta muhun edes iskenyt. Aina ei voi voittaa, ja kaikki ponit eivät miellytä kaikkien tuomareiden silmiä! Minoksen luokkakaveri sai ykköspalkinnon ja palkittiin myös päivän parhaana nuorena oriina.


Minoksen arvostelu kuuluu näin:
Sufficient type, good expression of breed.
Shoulder is good.
Back could be little bit stronger.
Forelegs are short but good bone.
Correct walk, good space, enough power.
Good trot, good use of forelegs.

Kaikienkaikkiaan siis hyvä arvostelu! Tuomari sanoi, että palkitsee Minoksen nyt kolmospalkinnolla sen hänen mielestään lyhyiden etujalkojen vuoksi. Arvostelu ei mielestäni mene ihan yks yhteen kolmosen kanssa, mutta joskus näin :-) onhan ruunalla ehkä aavistukset lyhyet jalat, mutta pieni ruuna on muutenkin! Kompaktin kokoiset jalat muuhun kroppaan verrattuna! Tietty ruuna on nyt hiukan pyöreässä kunnossa, joten tämäkin varmasti vaikuttaa, miltä jalkojen pituus näyttää.


Mä nappasin Islan tallinomistajalta ja suihkasin suoraan takaisin kehään kolmen muun vuotiaan tammavarsan kanssa. Kyllä jännitti! Isla käyttäytyi hienosti ja jaksoi seistä rakennearvostelussakin kauniisti.
Kohta olikin vuoro laittaa vuotiaat järjestykseen, ja tuomari nosti meidät jonon ensimmäiseksi. Isla oli siis luokkavoittaja! Tuomari ojensi meille ykköspalkinnon ja kehui kovasti Islan rakennetta. Toivoi myös sen kasvavan ja kehittyvän vieläkin hienommaksi.
Odoteltiin hetki, että nuorten kehät loppuivat, jonka jälkeen mentiin Islan kanssa vielä nuorten ryhmäkehiin. Ryhmäkehissä palkittiin siis paras nuori tamma, paras nuori ori, champion nuori ja tuomarin niin halutessaan reserve champion nuori.
Sihteeri pyysikin pian kehään jäämään minut Islan kanssa, sekä lisäksi 3v tamman ja 3v oriin.
3v tamma palkittiin parhaana nuorena tammana, sekä champion nuorena, 3v ori oli tosiaan paras nuori ori, joten Isla palkittiin upeasti reserve champion nuorena!!!

Isla sai vielä uuden ruusukkeen näyttelyriimuunsa kiinni, sekä ihan hiukan liian ison loimen selkäänsä! Vähän jännitti kun vieras ihminen tuli laittamaan loimea päälle, mutta niin vaan kirmattiin kunniakierros voittoloimi selässä. Hurjaa! Islan ja minunkin ensimmäinen voittoloimi.

105cm kokoinen loimi on ihan hiuukan iso Islalle vielä! :-D
<3 
Isla pääsi traileriin lepäämään, ja otettiin se vielä päivän päätteeksi BIS-kehään, mutta siellä ei tullut enää kunniaa meille. Ihan mahtava, vaikkakin tosi tosi pitkä, näyttelypäivä takana!

Islan arvostelu kuuluu näin:
Very good type. A lot of expression.
Very nice front. Good back and cloupe.
Good legs, with sufficient bone, and nice knees.
In walk right fore leg little bit outside, good space and power.
Trot little bit quickly, but have good space and power.

Näillä fiiliksillä parin viikon näyttelytauko, ja kesäkuun viimeinen päivä lähdetäänkin Pohjanmaalle näyttelyyn! Ainakin yksi yö ollaan reissussa, voi olla että menee kaksikin :-) jännää! Pedersören reissuun lähtee vain Minos.

Mielettömän hienoista kuvista (ig-kuvaa lukuunottamatta) kiitokset kuuluvat Laura Taimiojalle!

6 kommenttia

 1. Onnittelut! Minkä kokoinen loimi olisi sopiva tällä hetkellä Islalle, kun tuo 105cm on noin hurjan iso?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Hmm, mitäs mä valehtelisin... 85/95 ehkä, Isla on vielä niiin pieni. Toi 105 on mun silmään aika iso, ja siinä on mun mielestä pitkä helma joka korostaa vielä tota telttamaisuutta :D Minoksellekin jotkut 105 on vielä liian isoja.

   Poista
 2. Onnea! Mahtavaa saada palkintoloimi. Mutta aika erikoista tosiaan kolmospalkinto tuolla Minoksen saamalla arvostelulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Saatoin hiljaa mielessäni hihkua riemusta, kun meitä lähestyttiin palkintoloimen kanssa :)
   Joo, ei ihan mene palkinto ja arvostelu yks yhteen. No mutta näin tällä kertaa!

   Poista
 3. Minos on hieno ja ihastuttava ruuna! Ei ansainnut kyllä kolmosta, mutta niin on moni muukin hieno poni saanut kolmosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) omia katsoo aina vaaleanpunaisten lasien läpi, ja munkin silmää miellyttää ruuna kovasti. Mitä nyt vähän saisi laihtua ;-)
   Jep, on niitä kolmosia muillekin tipahdellut, mutta eteenpäin mennään! Minos on pärjännyt muuten näyttelyissä niin valtavan hienosti, ettei pidä tämän antaa masentaa.

   Poista