Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

20. toukokuuta 2017

Tukankasvatusoperaatio

Huom! Postaus ei ole maksettu mainos!

Tilasin alkuviikosta MTG-original nimistä "ihmeainetta" operaatioon nimeltä Minoksen tukankasvatus. Meillä ei ole kesäihottumaa tai mitään muutakaan kutkaa, mutta koska tämä ruunanrupsukka on aika kova poika rapsuttelemaan muiden kanssa, on tukka ohentunut tässä puolen vuoden sisällä jonkin verran. Runsaat jouhet sopivat shetlanninponin päähän kuin nakutettu, joten tätä tuotetta oli testattava!

Shapley's MTG-original (mane-tail-groom) on USA:lainen tuotemerkki, jota käytetään kotimaassaan ilmeisesti myös kesäihottumahevosten hoitoon. Muunkinlaisiin ihoärsytyksiin sitä voidaan hoitona käyttää, esimerkiksi pieniin naarmuihin tai kutisevaan ihoon - ihan ilman kesäihottumaakin. Ontuvalla englannillani sain käsityksen, että riviin tätä voi myös käyttää. Shapleyllä on useita muitakin hoitotuotteita, mutta niihin en ole perehtynyt yhtään.

Shapleyn sivulla luvataan selkeää jouhien kasvua 3-5 päivässä. Käyttö-ohje on seuraavanlainen:
To grow mane or tail hair massage M-T-G into the base of the mane along the neck and on the tailbone of the horse once a week.

Vapaasti suomennettuna siis kerran viikossa MTG:tä hierotaan hevosen harja- ja/tai häntämartoon. Pullon kyljessä lukee ohjeena vielä, että pyyhi ylimääräinen MTG pois hevosen kaulalta harjan alta, mikäli sitä sinne valuu.
MTG:tä ei tarvitse pestä pois hoitokertojen välissä, siis esimerkiksi jos tällä hoitaa pieniä naarmuja.

Tuotteen haju on aika mielenkiintoinen, mulla tulee etäisesti mieleen terva ja tallinomistajalle nyhtöpossu. Jotain siltä väliltä tulee siis! Paha haju ei mielestäni kuitenkaan ole, vaikka tuotetta tutkiessani mainostettiin, että se haisee erittäin pahalle. Originalista on saatavilla Plus tuote, mutta se ei eroa originalista mitenkään muuten kuin hajun muodossa. Hintaa on tietysti parikymppiä lisää, joten Minos saa mun puolestani haista nyhtöpossulle jatkossakin.

Tukka vasemmalla puolella kaulaa

Ja oikealla. 

Suomessa MTG:tä myy käsittääkseni ainoastaan Kaakkolan tila. Tilasin pullon maanantaina, maksoin samantien ja pullon hain postista torstaina. Nopea toimitus on aina suuri plussa!

Palataan siis operaatio Minoksen tukka -postauksen parissa parin viikon kuluttua! Pidetään peukut pystyssä että syksyllä meillä on taas yhtä tuuhea tukka kuin vuosi sitten!

2 kommenttia

  1. Tätä seuraan mielenkiinnolla! Jos toimii niin sitten täytyypi tilata tuota omalle ponille :)

    VastaaPoista