Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

12. toukokuuta 2017

Ihania, ihania shetlanninponivarsoja!

Eilen oli aika iloinen päivä. Aamulla ennen kuutta Minoksen ja Islan "vara-äiti" Rosen varsoi kauniin mustan tammavarsan Canna's Centurionista. Varsakuume on siis taattu, kun "Islamien" naapurikarsinassa laukkailee pieni poninalku. Ihanan kamalaa! Tuntuu tuo oma vuotiaskin jo niiin isolta, kun katsoo vastasyntynyttä!

Topo, e. Skärgårdens New Rose, i. Canna's Centurion, ei. Plutus v. Dorpzicht © TK
Kului pari tuntia, kun ilo-uutinen kuului Eurasta Canna's tallilta - Islan ja Minoksen emä oli varsonut sekin kauniin mustan tammavarsan! Kyseinen varsa on Islan täyssisko, ja Minoksen puolisisar.

Canna's J... e. Furunäs Menuette, i. Junibackens Martini, ei. Furunäs Sahib ©SN
@ SN

© SN
Mun sydän vallan pakahtuu kun näitä kuviakin katsoo! Tämä kevät on aika vaarallista aikaa, harva se päivä huomaan katselevani shettisoreja, eikä asiaa auta yhtään samassa tallissa olevat komeat rautiaat shettisoriit. Parin vuoden päästä varsakuume on varmasti aika pahana tähän aikaan vuodesta!

Ajoin maanantaina BE-inssin, joka meni hienosti läpi, joten eilen kortin poltellessa taskussa pahasti, kurvattiin Minoksen ja Islan kanssa maneesille irtohyppäämään. Minos oli liekeissä, se ryykäsi pari kertaa kujaan niin talla pohjassa, että oli tällä nuorehkolla ponitädillä aika piteleminen! Islakin suoritti valtavan hienosti ja rohkeasti ekaa kertaa kujassa ikinä! Hienosti sujui ensimmäinen (luvallinen) trailerin vetäminen, ponit lastautuivat hienosti eikä sattunut mitään kommervenkkejä. Minos on niin hyvä kuljettaa, että se opettaa pikkusiskon siinä samalla :-) Alla videot ponien suorituksista, ensimmäisenä Minos ja sitten Isla.

1 kommentti