Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

6. huhtikuuta 2016

Basilika ja tomaatti

Ponin maailman herkkukatsomus muuttui radikaalisti, kun se viime syksynä muutti tälle nykyiselle tallille. Tavallisten porkkanoiden rinnalle astui toinen suuri rakkaus; tomaatit. 

Itse tomaatteja Poni noukkii maasta (tietysti koitan ennättää väliin katsoakseni, että ovat vielä ihan syömäkelpoisia), mutta ihan yhtä hyviä herkkuja ovat myös tomaatin lehdet. Lehdet ovat kuulemma maualtaan tosi kitkeriä ja pahan makuisia, mutta asianlaita on ihan päinvastainen, kun sitä Ponilta kysyy. Hyvin uppoaa! Paljoa en uskalla ikinä kerralla syödä tomaattia tai sen lehtiä, mutta pieni herkku silloin tällöin tuskin hallaa tekee kenellekkään?

Tältä näyttää tomaattihirmu. Basilika ja tomaattihan kuuluvat yhteen, eikö?
Poni sai tänään kivan ja reippaan ajolenkin päätteeksi yhden tomaatin, ja mikäs sen parempaa! Kumma, että tollaisia "outoja" se syö silmät lautasen kokoisina, mutta kun puuroon lisätään suolaa puoli ruokalusikallista, ei meinaa puuro enää upota. Kuivana tuota ei saisi suolaa syömään ollenkaan. Tosin nyt, kun ruuna valkoisen ruokaan lisättiin Minoksen breederiä lihasten kasvua tukemaan, on kuppikin ollut aamuisin tyhjä - ei taida enää suola niin paljoa maistua ;-)


linkki videoon
Pahoittelut muuten videon laadusta, nappasin sen puhelimella, eikä laatu enää hivele kenenkään silmiä kun sen nettiin latasin :-) selvää siitä kuitenkin saa!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti