Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

20. syyskuuta 2015

Lainaponeja

Vapaa viikonloppu on käytetty hyödyksi toimiessani apukäsinä ympäri Suomenmaata! Eilen launantaina auto starttasi kulkunsa kohti Hämeenlinnaa kello kuusi, kun olin apukäsinä Laatuponikisoissa, auttamassa Marjutia ja Samppaa. Laatupäivä kesti 12 tuntia, joten illalla kävin aikasin nukkumaan (ennen kymmentä, mitä en tee ikinä!!) kun seuraavanakin päivänä oli suhteellisen aikainen herätys.

Marjutin blogia seuraavat tiesivät, että tänään sunnuntaina oli ohjelmana yllätysnumero, kun Salama suuntasi mätsäreihin Lietoon. Duke-poni lähti seuraponiksi mukaan viihdyttämään Salamia. Salaman kehän jälkeen odoteltiin ryhmäkehiä, ja heitinkin ilmoille ajatuksen, että mahtuisikohan Duke vielä mukaan, kun yksi poni oli perunut tulonsa? Reipas kipitys kanslian puheille, ja näin extempore oli Dukiirikin ilmoitettu mukaan!


Salaman ryhmäkehän jälkeen alkoi Duken nopea kiillotus ja tuunaus kehäkuntoon, ja vaikka pieni omakehu nyt ehkä haiskahtaa, mutta aika kivan näköiseksi saatiin Marjutin kanssa mustuainen noin kymmenessä minuutissa!

Odoteltiin kaikessa rauhassa ponien kehää alkavaksi ja kummasteltiin meidän paria. Meidän parina toimi siis ilmeisesti vähän vanhempi? ponikokoinen eestinhevosruuna. Duke esiintyi kivasti, sen kummempia sähläämättä. Fiksu nuori! Tuomari kertoi kuitenkin meidän olevan niin tasa-arvoinen pari, että molemmat ponit saivat sinisen ruusukkeen. Eipä tuo haitannut, me ei lähdetty tällä extempore reissulla hakemaan mainetta ja kunniaa, mutta oli kiva pyörähtää piitkästä aikaa mätsärikehässä! Pysyttelen kuitenkin jatkossa noissa rotu- ja Hippoksen kehissä... :-D
Sinisestä ruusukkeesta huolimatta Duke sai tosi kivanlaisen arvostelun! Marjutin blogin puolelta tämä löytynee :-)



Miltsin jalkatilannetta ihmetteleville, käytiin tämän viikon maanantaina, eli 14.9. klinikalla kontrollikäynnillä. Paise on hyvin kuivunut ja lähtenyt kasvamaan umpeen, mutta irtoseinämän suojaksi kavioon naputeltiin kenkä. Vähän tylsää laittaa vuotiaalle etuseen kenkä, mutta kun tilanne sen vaatii, niin sen mukaan täytyy mennä. Miltsillä on nyt oikeassa etusessa siis pihkaa, 8x0 kenkä, pohjallinen ja silikonitäyte. Hyvin on ruuna oppinut kengällä kävelemään ja viettääkin leppoisaa elämää mitään sen kummempia tekemättä :-) kasvatetaan nyt irtoseinämä umpeen ja lähdetään sitten taas talutuslenkeille! Meillä ei ole onneksi kiire yhtään mihinkään!

Instagramistani pöllitty kuva, @raiipe

Ei kommentteja

Lähetä kommentti