Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

Raipe - kirjoittaja

Moikka!
Tätä blogia säännöllisen epäsäännöllisesti päivittää vuonna 1994 syntynyt nuori nainen, Raisa nimeltään. Netissä tosin on pyöritty jo vuosi kaudet Raipe nimellä, joten samalla linjalla jatketaan.

Hevostan kanssa olen ollut ihan lapsesta saakka - nelivuotiaana aloitin paikallisessa "ponihoitokerhossa" halailemalla shetlanninponien kauloja ja puhdistamalla ison suomenhevosruunan kavioita. Sillä tiellä edelleen!
Koko lapsuuteni vinguin tasaisin väliajoin omaa hevosta, mutta vanhemmat heltyivät vasta kun olin 18, ja itse täysin vastuussa hevosesta. Tällöin nimiin tuli puolikas Islanninhevostamma Safira fra Alfahlid eli Safi. Hevosenomistajuus alkoi tammikuussa 2013, mutta Safin kanssa matka päättyi heinäkuussa 2015. Yhteisomistajuus ei toiminut, ja vaikka toisen omistajan kanssa oltiin tunnettu lähes kymmenen vuotta, päättyi se ystävyys myös siihen.

Aikaa ennen Minosta ja Islaa, sekä myös Safia, tutustuin shetlanninponiruuna Poniin sen ollessa kolmivuotias vastaruunattu pojankloppi. Ponia hoidin puolitoista vuotta, jonka jälkeen se siirtyi minun nimiini. Elettiin marraskuuta 2013. Ponin myin elokuussa 2016 mahdollistaakseni Islan oston aivan valtavan ihanalle perheelle parin tunnin ajomatkan päähän, jossa säännöllisesti vierailen maailman parasta Ponia moikkaamassa. Myyntipäätös oli erittäin vaikea, ja myyminen vielä vaikeampi. Pikku hiljaa ikävä helpottaa - tai muuttaa ainakin muotoaan.

Minoksen ostin 2014 marraskuussa varsan ollessa vajaa puolivuotias, kun etsin itselleni näyttelyponia. Minos ilmaantui kuin tilauksesta, ja onkin ollut ihan loisto-ostos! Noin näyttelymenestyksen puolesta, mutta muutenkin.

Isla syntyi samana päivänä kuin Minos, mutta kaksi vuotta myöhemmin. Varsa tuntui heti ensinäkemältä omalta, ja se oli sitten menoa... Aika näyttää mitä tästä tyypistä kasvaa! Minos ja Isla ovat puolisisaruksia, niillä on sama emä (Furunäs Menuette).

Tällä hetkellä hevospuolella intressit ovat näissä Shetlanninponien rotunäyttelyissä. Hevosen selkään en koe kaipaavani tällä hetkellä kovin pahasti, mutta sen sanon, että oma "Islantilainen" mulla vielä varmasti jonain päivänä on!
Kotona mulla pyörii jaloissa 2009 syntynyt Airedaleterrieriuros Capo, työskentelen paikallisessa vanhainkodissa tehden kolmivuorotyötä, ja ammatiltani olen lähihoitaja.

Minos ja allekirjoittanut lokakuussa 2014.

Minoksen pikkusisko Canna's Illusia (i. Junibackens Martini e. Furunäs Menuette ei. Furunäs Sahib). Ikää alle kuukausi.

2 kommenttia

  1. Ihania kuvia! Minusta kirjoitat ihanaa ja positiivista tekstiä<3

    Olen kiinnostunut raveista. Asun Pohjois-Satakunnassa. Miten pystyn aloittamaan ravit??

    VastaaPoista
  2. Ano, kiitos paljon kehuista :-)
    Mä olen ihan pihalla raviurheilusta, en siis oikein osaa neuvoa tässä asiassa! :D Hippoksen sivuilta varmasti löytyy jotain apua :)

    VastaaPoista