Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

21. helmikuuta 2014

Rakennekuvia ja ajolenkkejä

Safi 15.2.2014 - ikää 2v 5kk 25pv
Otettiin Outin kanssa viime viikon lauantaina Safista piiitkästä aikaa rakennekuvat! Kovin valmiilta hepsulta tuo näyttää, masu on vain melkosen pyöreähkö! Hieroja sanoikin, että neitosella on elintasomakkara, mutta haittaneeko tuo! Mitään isoja jumeja ei tammasta löytynyt yhtään, ja otus nauttikin hieromisesta ihan hirveästi. Ja oli nätisti!

Liehuletti
Tiistaina käytiin ensin Melexin ja Ponin kanssa 6km lenkillä, Melexillä oli kärryt perässä ja Poni hiihteli perästä. Tuli naurettua hyvät naurut Outin kanssa, kun Poni roikkui hampaillaan viltissä, jonka päällä istuimme. Venytti ainakin hyvin kaulaa? Lenkki oli melko reipas, ja Poni pääsikin menemään kunnon reipasta laukkaa, jonka saimme kotitehtäväksi hierojalta, kun ruunalla oli taas selkä ja lavat aika jumissa, luultavasti kun kävellyt sen verran varoen liukkaalla. Kotimatkalla tuo olikin melko kuitti, ja kävelinkin loppumatkan, että tuo sai hengitellä rauhassa. Silti oli ravilla kiire Melexin perään! Tallilla sitten venyttelin ruunan kaulaa, varsinkin oikea puoli oli paljon enemmän jumissa, kuin vasen.

Ruunien liikutuksen jälkeen kävin pitkästä, pitkästä aikaa ohjasajamassa Safilla. En muista koska viimeksi tuolla on ohjasajettu, saati ajettu! Matkaan lähdettiin melko reippaasti, muttakun vastaan tuli ensimmäinen metsätienhaara, olisi sinne pitänyt mennä, eikä sitten pystynyt milläään liikkumaan eteen ilman taluttamista. Kun kävely ilman vieressä kävelemistä onnistui, käännyttiin kotiin kera ison kasan kehuja.
Kotiin päin tamma olikin reipas! Otettiin käynti - seis - käynti siirtymiä, eikä tuo oikein olisi malttanut seistä. Heti, kun tamma seisoi rauhassa, jatkettiin matkaa. Yksi ravipätkä otettiin myös, raviin siirryttiin heti pyynnöstä, ja käyntiin siirryttiin takaisin äänellä.

Meillä on jo täys kevät! Tosin nyt taas tällä hetkellä pyryttää lunta.
Eilen torstaina olikin sitten varmaan 4kk loman jälkeen aika pistää kärryt tammallekin perään, ja voi juku, meni kyllä parhaiten tähän asti! Neiti oli sopivan reipas, kuunteli pidätteitä ja rattia, ja oli ihan rauhallinen ja rento, vaikka autoja suhahteli ohi, ja tamma johti possujunaa. Outi siis ajoi Safia, minä olin Ponilla mukana. Yksi ravipätkä otettiin kotiin päin tullessa, ja voi mahti mimmoista ravia tuo näytti! Ihan huippu :-)

Loma on tehnyt siis vain hyvää, nyt puhuttiin, että jos otettaisiin tavoitteeksi laittaa tuolle noin kerran viikkoon kärryt perään. Eiliseen lenkkiin meni aikaa 50min, ja mentiin rauhassa Safin tahtiin. Vaikutti kovin tyytyväiseltä!
Tallilla nojailin/makoili Safin selässä toistamiseen. Ensimmäisellä kerralla tuo oli vähän ihmeissään, ja liikuskeli hiukan. Eilen ei mitään! Sain makoilla selässä ihan rauhassa ja rapsutella. Yhden leivän annoin selästä käsin ja kehuin hienoa nuorta kokoajan. On se mahti!

Ajokuvat ovat kännykkälaatuisia, siksi vähän suttuisia.

2 kommenttia